Mandag kveld slo politiet i Verdal til mot en en leilighet hvor en mann i 30-årene oppbevarte et stort hjemmebrentapparat, nær 1000 liter sats og mye sukker.

Etter pågripelsen ble mannen tatt med til avhør hos Verdal lensmannskontor.

- Han har forklart at han hadde tenkt å begynne produksjon, men at han ikke kom i gang, sier etterforskningsleder Tor Klevmo ved Verdal lensmannskontor.

Løslatt

Politiet er imidlertid ikke overbevist om at mannen snakker sant.

- Han er siktet for brudd på alkoholloven, for god gammeldags hjemmebrenning. Nå vil vi gå etter påstandene hans, og se om han har solgt til noen, og hvor mye som eventuelt er produsert, sier Klevmo.

Mannen er også tidligere dømt for hjemmebrenning, opplyser Klevmo. Politiet så imidlertid ingen grunn til å varetektsfengsle mannen, og har løslatt ham.

Stort beslag

Klevmo har tirsdag morgen ikke hatt tid til å se på hjemmebrentsapparatet som ble beslaglagt selv. Av politiet som deltok på aksjonen mandag kveld, beskrives apparatet imidlertid som «større enn et vanlig apparat».

Politiet betegner beslaget av nær 1000 liter sats som et stort beslag.

- Vi har hatt større beslag enn dette tidligere, men det er ingen tvil om dette er et stort beslag, sier Klevmo

Fikk tips

Gårsdagens aksjon kom som følge av tips som kom inn til politiet. Klevmo vil ikke gå inn i detaljer på hva tipsene besto av.

- Vi har fått noen meldinger på at det skulle foregå ting, så det var en adresse som var naturlig å undersøke, sier Klevmo.

Anmeldt av NTE

I tillegg til satsen og hjemmebrentsapparatet, mistenker politiet også at mannen har stjålet strøm for å drive det.

- Det ser ut til at han har koblet seg på et strømuttak i nærheten. Forholdet vil bli anmeldt av NTE, sier Klevmo.