Den tidligere samboeren til kvinnen, som skal ha forsøkt å tenne på en firemannsboligen i Snåsa, har overfor politiet uttrykt bekymring for at eksen hans blir løslatt.

Likevel velger politiet i Nord-Trøndelag å løslate kvinnen i 20-årene, som er siktet etter mordbrannparagrafen.

- Vi har besluttet at vi ikke vil fremstille henne for varetektsfengsling. Vi vurderte lenge om det var fare for gjentagelse. Vi mener at det kan være en liten fare for det, men ikke tilstrekkelig fare til å varetektsfengsle henne, sier politiadvokat Theo Dretvik.

Truet eksen før brannen

Det var søndag kveld kvinnen ble pågrepet etter boligen i Snåsa ble forsøkt påtent to steder denne helga. Det var inntil fire personer i boligen da den ble forsøkt påtent.

Kvinnen i 20-årene var allerede før brannen under etterforskning for å ha truet den tidligere samboeren, og politiet mener derfor hun har et motiv for å ha påsatt brannen.

- Vi har hatt dialog med fornærmede bare for kort tid siden. Han er naturlig nok bekymret, men har forståelse for argumentasjonen vår, sier Dretvik.

Ilagt besøksforbud

Han opplyser at kvinnen er ilagt besøksforbud, som vil si at hun ikke har lov til å være i nærheten av den tidligere samboeren.

- Han får også tilbud om voldsalarm, sier politiadvokaten.

Han opplyser at lensmannen i Snåsa vil følge opp fornærmede, hans familie og andre som er involvert i saken. Snåsa kommune bistår også partene.

Kvinnen nekter for å vært i området da brannen startet, men erkjenner at hun var i Snåsa denne helga, ifølge hennes forsvarer Kjell Horseng.