I sitt siste nyhetsbrev på kalk.no opplyste bedriften at tømmingen skulle skje rundt første helgen i oktober. Kommunikasjonsansvarlig Hanne Markussen Eek opplyser til adressa.no at tømmingen først vil kunne skje i tidsrommet 9. – 11. oktober.

-Vi måtte avvise den første båten, «Kalkvik». Den var tilgjengelig, men vi kunne ikke starte tømmingen av sikkerhetsmessige grunner. Vi vet ikke med sikkerhet det helt nøyaktige tidspunktet når den neste båten kommer inn.

Risikoplan for tømming

Norfrakalk hadde i går et nytt informasjonsmøte der de nærmeste naboene og det lokale brannvesenet var invitert. Der ble det ifølge Markussen Eek gjort rede for tømmingsplanene og de risikotiltakene som er gjort. Sikringsarbeidet på de to andre siloene ved anlegget er sluttført. Ifølge Markussen Eek skjer tømmingen ved at to skruetransportører bringer kalken inn på det opprinnelige transportbåndet som fører ned til havna.

Mener å ha kontroll

Det er montert filter for å holde undertrykket oppe i tillegg til at det er bygd et telt over omlastingspunktet. Dette er tiltak som er gjort for å hindre støvspredning.

-Med disse tiltakene regner vi med å kunne tømme den havarerte siloen uten negativ påvirkning av omgivelsene. Vi står foran et møysommelig arbeid. Når siloen er tømt, begynner ryddejobben, sier Hane Markussen Eek.