Politiet skulle natt til lørdag foreta en rutinesjekk av en bil som sto parkert langs Frostavegen mellom Åsen og Frosta. Da politiet gjorde seg til kjenne startet bilen opp og forsøkte å kjøre fra politiet.

Kjørte på jorde

- Bilen kjører på en slik måte at vi raskt skjønner at han forsøker å unndra seg kontroll, sier innsatsleder Karl Småland ved Nord-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Operasjonsleder Lars Letnes i politiet opplyser at de fikk melding fra patruljen cirka klokken 00.15.

Bilføreren var åpenbart svært kjent i området, og valgte både hovedveier, stikkveier og grusveier i sitt forsøk på å stikke av fra politiet. Ferden gikk blant annet utover mot Løvtangen og Solhaug før det ble noen runder rundt på Frosta.

- På hovedveien var farten ikke stort høyere enn fartsgrensen, mens han på grus- og sideveier og faktisk på enkelte jorder kjørte hardere. Han hadde en slik type bil at det var der han måtte forsøke å miste oss, sier Småland.

Politiet klarte å måle ferden til 100 km/t i en 60-sone.

Brukte stop sticks

Etter hvert deltok politiet i aksjonen med fem-seks patruljer, og da bilføreren kjørte tilbake mot Åsen klarte de å opprette en post med spikermatte, såkalte stop sticks. Bilen kjørte over spikermattene og punkterte. Da var klokken blitt 01.27, og jakten på føreren hadde pågått i godt over en time.

- Han kjørte videre på felgen et stykke og det gnistret godt. Føreren er pågrepet og kjøres inn til Stjørdal lensmannskontor, sier Småland.

Det er foreløpig ikke klart hvorfor den unge mannen ikke ønsket å stoppe for politiet, men førerkortet skal være beslaglagt ved en tidligere anledning.

- Han sitter fortsatt hos oss og vi har ikke fått noen god forklaring på hvorfor han stakk. Vi har heller ikke klart å finne noen god forklaring selv. Det er tatt utvidet blodprøve av han, sier operasjonsleder Lars Letnes.

Lang jakt

Småland kjenner ikke detaljene i hvor lang tid forfølgelsen pågikk, men bekrefter at den var langvarig.

- Det var nok minst en halvtime, kanskje mer enn det, sier innsatslederen.

Han opplyser at han ikke oppfattet at aksjonen var til fare for andre. Bilføreren skal ha kjørt med relativt lav risiko, og det var lite eller ingen trafikk i området.

- Jeg lå som første bil bak hele veien og så ingen situasjoner hvor det var nære på uhell, avslutter Småland.

Bilen ble stanset i Kvamme-krysset, og er nå tauet inn.

Det ene dekket ble fullstendig ødelagt etter at føreren kjørte over stop sticks som politiet la i veien. Foto: Leif Arne Holme