- Tanken bak dette er at damene skal komme seg ut i skogen. Det er mange som tar jegerprøven, men ofte stopper det der. De kommer seg aldri ut, sier Anne-Lena Løbakk.

Hun er bosatt i Trondheim og deltok i helgen på elgjakt i regi av Norges jeger- og fiskeforbund Nord-Trøndelag (NJFF) i Mosvik.

- Storviltjakt er veldig sosialt. Det er litt mindre fising og raping når det bare er damer som jakter. Også får man litt ordentlig frokost, forteller Løbakk og ler godt.

- Lærer damene elgjakt

De åtte damene startet jakthelgen med en bedre middag og innføring i elgjakt fredag kveld.

- Vi vil lære flere damer å jakte elg. Det er ikke alle damer som har tilgang på jaktterreng og muligheter til å jakte. Det koster litt å komme seg inn i et jaktlag og ofte må du kjenne noen, som kjenner noen, sier Anita Letnes.

Hun er kursleder i NJFF og hadde ansvaret for opplæringen av jaktdamene.

- Vi synes det er utrolig artig å jakte med bare damer. Det er en mestringsfølelse og vi har det veldig artig sammen, forteller Letnes.

Skjøt elgku

Anne-Lena Løbakk er ikke helt fersk i jaktterrenget og sikret seg elgkjøtt under jakten.

- Jeg skjøt en ung elgku. Den hadde en slaktevekt på cirka 160 kilogram, men jeg måtte komme meg hjem til mann og barn før den skulle veies og fikk derfor ikke sett den nøyaktige vekten,  forteller hun.

Foruten at elgjakt fører til godt kjøtt, trekker Løbakk frem hvor lærerikt det er.

- Jakt lærer du deg ved å være ute i skogen. Du kan ikke lære deg jakt ved å sitte hjemme i sofaen og lese en bok, fastslår hun.

- Stadig flere blir med

Bakgrunnen for kurset er et ønske om å rekruttere flere damer til storviltjakt.

- Vi har egen kvinnesatsing i Norges jeger- og fiskeforbund og antallet damer som jakter er økende. For oss som holder på med dette er det gledelig å se at stadig flere blir med, beskriver Anita Letnes.

- Har du noen tips til damer som ønsker å prøve seg?

- Det er viktig at de tar jegerprøven og jeg anbefaler alle jegere å starte på skytebanen. De bør være ivrige og besøke skytebanen mye. Der bør de øve på sittende og liggende skyting. Ellers er det lurt å bli med folk ut på jakt. Enten noen som allerede jeakter eller ved å gå kurs hos oss, mener hun.

Ikke mye vits med treningssenter når man kan dra elg gjennom skogen, mener Anna-Lena Løbakk. Foto: Privat