Onsdag inviterte Statens vegvesen på kaffe og kaker klokka 12.00 ved Coop-butikken på Mære i Steinkjer kommune. Der ble det  feiret at man har fått på plass en mer trafikksikker strekning mellom Mære og Vist på E6, like sør for Steinkjer.

80 lysmaster

I juni 2012 ble reguleringsplanen godkjent, og anleggsstarten var i oktober i fjor. Ett år senere kan Statens vegvesen klippe snora og gi trafikantene 2,5 kilometer med midtdeler, 80 lysmaster, ny gang- og sykkelvei, samt ny gårdsvei og lokalvei.

Den nye E6-strekningen er tre kilometer lang, og lysmastene blir stående med omtrent 40 meter mellomrom.

- Mæresmyra har vært mørk. Lys betyr mye både for kjørekomfort og for trafikksikkerhet, sa byggeleder Dag Ivar Borg tidligere i vår.

Nytt midtrekkverk

Kostnaden på prosjektet er om lag 100 millioner kroner.

Prosjektleder Tone Melhus Romstad var fornøyd med at ni entreprenører var interesserte i prosjektet. Det var til slutt firmaet Fiborg & Sellæg Maskin AS som fikk kontrakten som hadde en verdi på rundt 49 millioner kroner.

Arbeidet har bestått av følgende deler:

  • Bygging av kombinert lokalvei og gang-/sykkelvei fra Mære til Vist, lengde cirka 3000 meter.

  • Breddeutvidelse av E6 for forbikjøringsfelt i nordgående retning, cirka 1000 meter

  • Nytt midtrekkverk fra Mære til Vist, lengde cirka 2500 meter

  • Lokalvei på vestsida av jernbanen, lengde cirka 1400 meter

  • I tillegg skal det settes opp belysning på hele strekningen. Det vil også bli satt opp støyskjerm, støyvoll og tørrmur på deler av strekningen.

Den nye E6-strekningen har kostet rundt 100 millioner kroner. Foto: statens vegvesen
Statens vegvesen har ønsket å bygge en mer trafikksikker strekning og har gjort flere tiltak for å hindre alvorlige ulykker på Mæresmyra. Foto: statens vegvesen