Like før sommeren ba Namsos-ordfører Morten Stene om Statens vegvesen kunne forme det nye gangfeltet utenfor Rock City som pianotangenter.

- Jeg synes det var en artig idé. Vi er ikke så stivbeinte, og vi prøver å være åpen når det kommer forslag, sier overingeniør June Stubmo, ved seksjon for plan og trafikk i Statens vegvesen til adressa.no.

Koster 30 000

- Jeg har forsøkt å undersøke, og jeg tror dette er det eneste gangfeltet i sitt slag i Norge. Det finnes noe lignende i England, forklarer hun.

I går kveld ble tangentene malt frem på asfalten, og resultatet er nå synlig for alle trafikanter og forbipasserende. Gangfeltet var ikke noe spesielt dyrere enn et vanlig gangfelt som koster rundt 30 000 kroner.

- Det er en spesiell utforming, men den inneholder de samme elementene som man finner i et vanlig gangfelt. Det er et opphøyd gangfelt som er tilrettelagt for svaksynte, med heller som er utstyrt med følbare indikatorer, forklarer Stubmo.

Neppe bildekaos på gangfeltet

En av oppgavene til Statens vegvesen er å sørge for at gangfelt er riktig plassert. Hvis det ikke er plassert der hvor folk faktisk krysser veien, så gir det falsk trygghet.

- Vi følger kontinuerlig med gangfeltene. Vi så at det var behov for å fjerne et gangfelt i Namsos sentrum, og så bygge et nytt utenfor Rock City, sier hun.

- Kan det oppstå situasjoner dersom folk stopper opp for å ta bildet av det nye gangfeltet?

- Vi forventer at folk følger trafikkreglene og jeg tror ikke det skal være noe problem med at folk stopper opp. Vi synes det er fint at det blir fokusert på gangfelt, fastslår Stubmo.

Overingeniør June Stubmo viser frem skissen av gangfeltet som leder til Rock City. Foto: statens vegvesen