Her må den ene litaueren bære tilbake dekket som han stjal fra Leiv Sand transport. Foto: terje næss

Brenne dekk på Gråmyra i Levanger fikk en innholdsrik ettermiddag torsdag. Det hele startet med et tyveri av en henger dagen i forveien.

- Det var en sølvgrå stasjonsvogn som stjal en henger midt på lyse dagen i går. Vi rakk å ta et bilde av bilen, og da vi fikk besøk av en litauer i dag viste vi ham dette bildet. Først hørtes det ut som om han visste noe om dette, men så tok han en telefon, og etterpå hadde han ingen kjennskap til hengeren. Vi ante ugler i mosen, sier Terje Brenne ved Brenne dekk.

Fant ti stjålne dekk

Brenne lot den litauiske mannen dra, men angret da han skjønte at han burde vært mer pågående.

- Plutselig kom han tilbake og da bestemte vi oss for å sperre ham inne, sier Brenne.

De omringet den hvite varebilen, og inni den satt to litauiske menn og i bakrommet var det ti dekk.

- Vi ringte politiet og de kom med to patruljer. Da fikk vi vite at de hadde vært til nabofirmaet Leiv Sand transport og stjålet dekkene. Vi fikk skryt av politiet for god innsats, sier Brenne fornøyd.

Mener de ikke stjeler

Han sitter også i båtforeningen i Skogn, og mistenker at de litauiske mennene kan vite noe om båtmotor-tyveriene som har skjedd natt til i dag.

Operasjonsleder Stig-Roger Olsen i Nord-Trøndelag politidistrikt forteller at to menn fra Litauen ble pågrepet og siktet for dekktyveri.

- Vi skal frakte dem til Verdal lensmannskontor og de vil bli avhørt om hendelsen. Vi skal også kontrollere dem opp mot en del andre tyveri som har skjedd i det samme området.

Han forteller at de fikk melding om dekktyveriet hos Leiv Sand transport klokka 12.30. Bilen som ble brukt var en hvit Mercedes varebil.

- Det var ingen dramatikk rundt innesperringen. De som stjal dekkene har nok en litt annen oppfatning av hva som hendte. Det er noen som tror at man kan ta med seg det som ligger utenfor et firma. I varebilen ble det funnet ti dekk som tilhørte Leiv Sand transport og noen gamle vaskemaskiner, forteller Olsen.

Glad for godt naboskap

Daglig leder Arild Sand hos Leiv Sand transport forteller at de er glade for at naboene var snarrådige.

- Dette var raskt og effektivt oppklart. Vi har allerede fått tilbake våre dekk. En av våre ansatte ble vitne til at tyvene forsynte seg med dekk, men rakk ikke å gjøre noe før de hadde forsvunnet. Og så viste det seg at de bare kjørte til naboen, hvor de ble parkert inn, sier Sand.

Han forteller at det på denne tiden av året alltid er mange dekk som ligger usortert utenfor firmaet.

- Hadde de spurt om å få ta med seg noen dekk, så hadde de kanskje fått noen som vi hadde til overs. Men nå stjal de bare dekkene, sier Sand.

Han er glad for at politiet reagerte raskt, til tross for at det kun handlet om dekk-tyveri.

Politiet rykket ut med to patruljer. Foto: terje næss
Det ligger en god del dekk utenfor Leiv Sand transport. Tyvene forsynte seg uten å spørre først. Foto: terje næss
Daglig leder Arild Sand snakker med politiet etter tyveriet. Foto: terje næss