Kvinnen i 20-årene ble påkjørt da hun lå og sov utenfor en port på lensmannskontoret i Verdal tidlig i august.

Ut fra porten kom en politibil som kjørte over kvinnen med både for- og bakhjulene. Kvinnen ble påført blåmerker og sår, men ikke bruddskader.

Ikke straffbart

Spesialenheten for politisaker har etter hendelsen etterforsket saken.

Mandag opplyser Spesialenheten at de henlegger saken mot politibetjenten som var under etterforskning, fordi de ikke kan bevise noe straffbart.

- Spesialenheten kan ikke se at (politibetjenten) har opptrådt uaktsomt ved ikke å undersøke blindsonen. At det skulle ligge en voksen kvinne og sove foran politiets garasjeport anses upåregnlig, heter det i skrivet der Spesialenheten henlegger saken.

Rekonstruerte hendelsen

Spesialenheten har blant annet rekonstruert hendelsen, for å undersøke om politibetjenten kunne sett kvinnen.

- Rekonstruksjonen har vist at (politibetjenten) ikke hadde mulighet til å se at (kvinnen) lå på utkjøringsrampen da han satt i førersetet. Også for (den andre politibetjenten), som satt i passasjersetet, var (kvinnen) skjult i bilens blindsone. Dersom (politibetjenten) skulle ha oppdaget (kvinnen), måtte han ha gått ut og sett foran bilen, heter det i skrivet fra Spesialenheten.

En av grunnene til at kvinnen havnet i blindsonen foran politibilen er at politiet kjørte tett opp mot garasjeporten før de åpnet den. Samtidig påpeker Spesialenheten at blindsonen forsterkes ved at vegbanen heller nedover utenfor porten.

- Hørte hyling

Det var først etter å ha kjørt på kvinnen at politimannen oppdaget henne.

- Han merket et dump i bilen, og stanset umiddelbart. Han hørte hyling og forsto at han hadde kjørt på noen, skriver Spesialenheten.

Kvinnen som ble påkjørt kan ikke redegjøre for Spesialenheten hvorfor hun sov der, men hun har opplyst til Spesialenheten at hun fra før av var kjent med at politiet hadde garasjeport der hun sov.

Spesialenheten har også sett over overvåkningsbilder fra hendelsen.

- Av bildeopptaket fremgår det at (kvinnen) kommer gående, og at hun en kort stund oppholder seg i området foran porten, i hovedsak ved kortleseren. Deretter faller hun om/legger seg ned, og blir liggende på utkjøringsrampen i rampens lengderetning med bena mot garasjeporten og hodet nedover, fremgår det i skrivet fra Spesialenheten.

Like etter dette kjørte altså politibetjenten over henne.