En 27 år gammel mann fra Levanger har angivelig dratt til Syria for å støtte og krige for den Den islamske stat (IS). Det meldte TV2 på torsdag i forrige uke. Han skal også ha tatt med sin etnisk norske kone fra Verdal (27) til landet. Mannen konverterte til islam i fjor.

Adresseavisen skrev i dag at familien til mannen ble kontaktet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i september.

Meningen med menneskeliv

Den 27 år gamle kvinnen konverterte til islam før ektemannen. I et innlegg på en nettside for muslimer deler hun sin opplevelse av hvordan hun gikk fra å være en ikke-muslim til troende.

Hun starter innlegget med å si «Det materialistiske har fått stor plass i livene våre, ting vi tror vi ikke klarer oss uten. Dette har ført til at vi har mistet litt av det som får oss til å søke inn i oss selv, på hva som er vår oppgave med livet».

I hennes konvertitthistorie kommer det frem at kvinnen alltid har trodd på en større mening i livet, og en slags forbindelse mellom meg selv, naturen, dyra og universet.

Hun skriver videre: «Det er tydelig at vi mennesker skal ta valg. Kan dette ha noe med det spørsmålet som vi ofte spør oss selv om? Kan dette ha noen sammenheng med meningen med et menneskeliv?»

Brukte dop som 15-åring

Verdalskvinnen skriver at hun vokste opp med norske foreldre som var veldig typisk norske i tro og religion. Hun forteller at hun mistet livsgnisten da hun var i tenårene, og hun følte at livet var meningsløst så lenge det besto av penger, skole og jobb. Hun forteller at hun skapte sin egen glede. «Noe jeg fant gjennom alkohol og dop. Den uskyldige 15 åringen var plutselig blitt en del av de kriminelles verden».

Ifølge innlegget sluttet hun på skolen, hadde et stort vekttap, såret familien og ødela seg selv i løpet av de årene hun var rusmisbruker. «... jeg hadde fulgt mine nære og kjære, unge flotte mennesker, til deres siste hvilested. Jeg klarte heldigvis å komme meg ganske så helskinnet ut av det.»

Etter hvert fikk hun et mer normalt liv, men hun fikk også en følelse av at det normale liv ikke var et optimalt liv. Hun fikk plutselig en interesse for religion. Hun så djevelens arbeid overalt, og mente at siden det finnes en djevel, må det også finnes en Gud. Kvinnen forsøkte å finne svar på sine spørsmål hos kristendommen, men skriver at det var mye som ble rart for henne.

Fant Allah

Kvinnen forteller om en erkjennelse hvor hun forsto at det måtte være en bedre planlegger enn mennesket. Hun hadde et oppriktig ønske om å finne ut hvem denne planleggeren var, og hva som var navnet på ham.

Hun forsøkte å si «Takk, Gud», men det føltes feil. Hun prøvde med «Takk ALLAH!! Takk for alt Du har gitt meg!» og beskriver det som om hodet ble forandret fra svart til hvitt. «Jeg følte jeg var fylt med et ubeskrivelig lys og en enorm glede. Jeg følte at jeg hadde forstått alt, selv om jeg ikke visste noe om islam, skriver hun om åpenbaringen.

Hun satte seg på internett og søkte «Koran på norsk» på Google. Hun fant noen vers fra Koranen oversatt til dansk. «Det virket som denne boka, Koran, kunne gi svar på ting jeg alltid har lurt på, og jeg klarte ikke å slutte å lese» forteller hun. Kvinnen forteller at hun ble overbevist om at boka var sann og at den inneholdt ord fra Allah, og ikke et menneske.

- Bringe fred til folk

Etter å ha lest om islam, innså kvinnen at hun ikke ville dø og møte sin skaper som ikke-muslim. «For jeg har ingen utgangsdato, kunnskapen om min siste dag ligger kun hos Ham, så jeg hadde ikke tid til å leve lengre som ikke-muslim.» Etter å ha konvertert mener kvinnen at alle hennes synder er slettet og hun er uskyldig som et nyfødt barn. «Jeg har fått ny sjanse, til å rette opp mitt liv, og gjøre det som er riktig» skriver hun.

Kvinnen reflekterer over at hun leser boka som mange tror «hjernevasker» og undertrykker», men hun argumenterer for at hun finner et budskap om fred i Koranen.

Helt mot slutten av innlegget sier kvinnen at islam ga henne ro. «Ingenting kan få meg til å miste troen på livet igjen. Jeg er fullstendig klar over at alt er skapt i den skjønneste orden, at det skal være som det er, og at meningen med mitt liv, er å bruke min tid og mine ressurser på å gjøre godt. Forsøke etter min beste evne å ta riktige valg, og bringe fred til folk i rundt meg og verden jeg lever i» skriver hun.