Det opplyste førstestatsadvokat Bjørn Soknes da han i formiddag holdt sitt innledningsforedrag i Inntrøndelag tingrett.

- I løpet av rettssaken vil vi få tegnet et bilde av en pasient som forsvant fra sykehuset og sine nærmeste pårørende, fremholdt aktor.

- Det utartet

Da healeren forklarte seg i retten uttalte han at det kom til en uheldig episode.

- Det var ingen samtale, nærmest et avhør. Jeg fikk beskjed om å undertegne en erklæring om at jeg ikke skulle besøke henne mer. Jeg kunne aldri ha tenkt meg å gi en slik erklæring. Det utartet. Jeg ble rett og slett slått ned. Men det roet seg, og jeg kom meg ut av sykehuset.

Healeren forklarte at hans behandling generelt går ut på å tilføre pasienter energi ved håndspåleggelse. Han ønsker ikke å bli kalt healer, men helbreder. I retten fortalte han at han har en nær relasjon til Snåsamannen.

- Jeg har visst hele mitt liv at jeg har spesielle evner som helbreder, opplyste han.

Den kreftsyke kvinnen oppsøkte healeren allerede for ti år siden. Hun søkte hjelp fordi hun led av utmattelse.

- Jeg behandlet henne. Hun ble mye bedre. Etter en måned var hun frisk. Vi bygde opp et tillitsforhold og hun oppsøkte meg titt og ofte. Til slutt ble vi kjærester, forklarte 70-åringen.

Ukjent med loven

Kreftdiagnosen i 2010 kom som et sjokk på healeren.

- Jeg besøkte henne hver dag den første gangen hun var innlagt. Jeg ga henne lindrende behandling for å gi henne energi i et håp om at hun skulle blir frisk, forklarte healeren.

Han opplyste at han ikke har vært kjent med paragrafen i den nye loven om alternativ behandling som krever at alternativ behandling av pasienter med alvorlige sykdommer skal skje i samarbeid eller i samforståelse med helsepersonell.

Healeren forklarte at han for flere år siden oppsøkte lensmannskontoret i Levanger og ba om en vurdering hvorvidt virksomhetens hans var lovlig.

- Jeg har alltid vært på riktig side av loven. Jeg ville forsikre meg om at jeg ikke gjorde noe som var ulovlig. Jeg fikk en klar tilbakemelding om at jeg ikke holdt på med noe som var galt.