Nordgående felt på E6 mellom Magneten kjøpesenter og Okkenhaug ved Levanger ble stengt på grunn av skogrydding langs veien, opprinnelig i én time, tirsdag morgen. Så sprakk tidsskjemaet og stengingen ble økt til flere timer. Det førte til trafikkaos i form av lange køer og farlige situasjoner.

Stenges halve onsdag

Nå er det klart at nordgående felt mellom Magneten og Mule også stenges i seks og en halv time i morgen, mellom kl. 08 og 14.30 må bilistene finne seg i å bruke merket omkjøring via Levanger sentrum.

- Nå er veien åpnet for fri ferdsel for å ta unna rushtrafikken fram til klokken 18, da vi starter arbeidet igjen, sier Torgeir Nekstad, trafikkoperatør hos Vegtrafikksentralen.

Støy hindrer nattearbeid

- Hvorfor gjøres ikke dette arbeidet om natten?

- Vi fikk ikke tillatelse til å gjøre det, på grunn av støy. Kvistmaskinene lager utrolig mye bråk som ville forstyrret natteroen for beboere i området, sier han.

Nekstad hevder de tas hensyn til rushtidene når de har satt opp arbeidstiden onsdag.

- Vi håper å være ferdige til 14.30, i god tid før ettermiddagsrushet begynner i nordgående retning, opplyser han.

- Ikke ideelt

- Dette er ikke ideelt, verken for folk flest eller for oss med tanke på utrykning, men noe vi bare er nødt til å forholde oss til, sier operasjonsleder Jan Tore Tiltnes ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Han sier at stengingen byr på utfordringer og «prakk», men at de har sluppet unna dagens stenging foreløpig uten dramatiske konsekvenser.