- Jeg liker alt som er amerikansk. Det er bare storslagent det meste som kommer derfra, sier ildsjel og amcar-entusiast Svend Otto Søyseth.

Stort må det være når du importerer en splitter ny pastellfarget Diner, som det var i USA på 1950-tallet, og setter den opp i Vuddudalen – eller rettere sagt Vuddu Valley – i Åsen!

Følg Adresseavisen på Instagram

Følg Adresseavisen på Facebook

Pickup Café

Egentlig så driver han Kortmans Lysfabrikk, men er mest interessert i alt som er retro.

Dineren Pickup Café er det siste skuddet på stammen rundt lysfabrikken i Vuddudalen der ingen skulle tru at nokon kunne bu.

- Da jeg og kona satt her en vinterdag i 1998 og skodda lå tykk på E6 så skal jeg innrømme at jeg hadde mine bange anelser. Men det gikk fort å trives. I dag kunne vi ikke tenke oss å bo noen andre steder, sier Svend Otto Søyseth.

Hvert år drar han og kona til USA og hvert år blir det med noe hjem.

- Vi har laget en amerikansk Diner-meny hvor vi serverer ekte amerikansk hamburger med 99 prosent kjøtt. Dette er vår egen Big Bopper som skal ligne mest mulig på originalen, sier Søyseth.

Big Bopper

At burgeren har fått navnet Big Bopper er ingen tilfeldighet. Jukeboxklubben Svend Otto er medlem av i Trondheim heter Big Bopper og møblene fra USA heter Bopper. Da var det ikke vanskelig avgjøre hva burgermenyen skulle hete, må vite.

Det er sønnen Andreas som tar ansvaret på kjøkkenet. Han har vært kokk på Hurtigruten i mange år.

- Jeg skal bruke tiden frem til jul på å kjøre inn menyen på Dineren. Jeg tror dette er noe som mange vil sette pris på. Man får oppleve noe helt nytt i Trøndelag, mener Andreas.

Prefabrikkert konsept

Diner er en prefabrikkert restaurant som det finnes flest av i Midtvesten, New York city, Pennsylvania og New Jersey. Men de finnes over hele USA og til og med i Canada. En Diner har sin egen arkitektur, både når det gjelder eksteriør og interiør.

Den første dineren ble bygd i 1872 med salg av mat fra en hestevogn med vinduer som kunne slås opp på begge sider. Kommersiell produksjon av lunsjvogner kom i gang i 1887. Senere ble inerkonseptet utviklet til det vi har i dag.