En 43 år gammel latvisk mann måtte hentes ut av et fly på Værnes fredag formiddag. Det var Avinor som ba politiet om bistand da passasjeren ombord i flyet som skulle til Riga slo seg vrang.

- Mannen virket i utgangspunktet ikke så veldig full, han gikk opp trappa og alt så ganske greit ut. Men da de kom inn i flyet, merket betjeningen at han var langt fullere enn de hadde trodd, opplyser stasjonssjef for Aviator, Trond Kopreitan.

Høylytt diskusjon

Da betjeningen konfronterte mannen med det faktum at han var for beruset til å være med flyet, og fortalte ham at han måtte forlate det, oppsto det en høylytt diskusjon.

- Han ble sint og kom med en del trusler, så da gjorde politiet kort prosess og tok ham med seg. Sånt har vi nulltoleranse for, fastslår Kopreitan.

- Når folk er fulle og lukter alkohol, er de til sjenanse for de øvrige passasjerene, og da er det dem vi må ta hensyn til. Vi står ikke og diskuterer om slikt.

Ble sendt til Trondheim

Operasjonsleder Bjørn Haugan ved Nord-Trøndelag politidistrikt bekrefter hendelsen på Værnes i formiddagstimene.

- Mannen ble satt i drukkenskapsarresten. Da patruljen kom frem, viste det seg at han hadde en forholdsvis høy promille, så han ble sendt til Trondheim for å tørke, sier Haugan.