Anne Marit Mevassvik fra Overhalla har ledet fylkesrådet i Nord-Trøndelag siden 2013.

-– Jeg er stolt og ydmyk over denne tilliten, og er klar til å ta fatt på valgkampen for å få fornyet tillit også fra de nordtrønderske velgerne, sier Anne Marit Mevassvik i en pressemelding etter nominasjonsmøtet.

Må mobilisere valgdeltakelse

Fylkesrådene Terje Søvik fra Vikna og May-Britt Lagesen fra Steinkjer var nominert på de neste to plassene, og også de to ble enstemmig valgt av nominasjonsmøtet som ble avholdt på Snåsa Hotell.

- Viktig å mobilisere

I sin takketale til nominasjonsmøtet trakk Mevassvik fram viktigheten av å engasjere seg politisk for å løse samfunnets oppgaver og utfordringer, ifølge pressemeldingen fra Nord-Trøndelag Ap:

– Vi skal gjennomføre to valg neste høst, kommunevalg og fylkestingsvalg. Vi vet at det er større valgdeltakelse i kommunevalgene. Disse oppleves nærmere for folk. Men mange viktige oppgaver ivaretas av fylkeskommunen, og det er viktig å mobilisere god valgdeltakelse også til dette valget, sa Mevassvik.

Jan Inge Kaspersen fra Stjørdal, Inger Marit Eira-Åhren fra Røyrvik og Gaute Børstad Skjervø (AUF) fikk de neste plassene på lista.