Fra klokken ti onsdag morgen ble E6 i Namsskogan helt stengt for trafikk etter masseutforkjøringen i natt.

Det ble da jobbet på spreng for å rydde veien etter at en rekke større kjøretøy fikk problemer på glatta natt til onsdag. Det opplyste operasjonsleder Bård Krogstad ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

- Den første meldingen som kom inn var at et vogntog sto på tvers og sperret E6 ved Brekkvasselv. Ingen personer kom til skade, men i det området tar det litt tid før vi får ut hjelp. Når vi så fikk åpnet veien gikk det galt igjen med en gang, sa Krogstad.

Veien er fortsatt stengt, men ett vei er stengt grunnet bilberging, opplyser Vegtrafikksentralen klokken 18.30 onsdag kveld.

Flere i grøfta

Kort tid etter den første meldingen kom det nemlig meldinger om at flere større kjøretøy hadde kjørt av veien ved Grøndalselva.

- En opptelling viser at det der er tre vogntog og en personbil som har kjørt av veien, heldigvis var det ingen personskader der heller, sier Krogstad.

Ifølge et vitne var flere av de involverte kjøretøyene, deriblant semitrailere, norskregistrert. Flere av sjåførene var utenlandske.

Vitnet som kom til stedet forteller at veibanen var så glatt at han hadde problemer med å stå på egne bein.

Speilglatte veier

De materielle skadene skal imidlertid være ganske store. En av kjøretøyene har blant annet havnet på taket, og det vil dermed ta noe tid før veien blir ryddet.

- Meldingene vi får fra veien er at det er speilglatt enkelte steder, og vi har hatt mange hendelser i trafikken. Vi har vært på telefonen med Vegtrafikksentralen mange ganger i natt for å varsle om dårlig føre, sier Krogstad.

Tre vogntog og en personbil kjørte av E6 i Namsskogan. Foto: Leserbilde
Minst ett av kjøretøyene ligger på taket i grøfta ved E6. Foto: adressa.no-tipser
Varebilen ble liggende i grøfta mellom lastebil og hengeren i Namsskogan. Foto: Leserbilde