I går omtalte adressa.no en sak fra Levanger-Avisa om at elever som vil kjøre traktor til Levanger videregående skole ikke får lov til å parkere på skolens parkeringsplasser.

- Forskjellsbehandling

En av elevene, Geir Ove Hjelmstadbakk (16), skjønner ikke problemet all den tid at elever som kjører bil, mopeder, skutere eller ATV får parkere på skolen.

- Det er ikke snakk om så mange traktorer, tre fire stykker kanskje. Det er plass nok. Det er en urimelig forskjellsbehandling, sier Hjelmstadbakk og viser til håndballbanen som er tatt i bruk som parkeringsplass.

Følg Adresseavisen på Instagram

Følg Adresseavisen på Facebook

- Trange p-plasser

Assisterende rektor ved skolen, Grethe Friedrich, sier at det er en god stund siden forbudet ble innført.

- Det er trange parkeringsplasser og det er store kjøretøy. Det kan fort oppstå skade både på materiell og personer, sier Grethe Friedrich, og påpeker at en barnehage er nærmeste nabo til parkeringsområdene.

- Ikke noe problem

Adressa.no har snakket med andre skoler i Trøndelag, og ingen av disse har traktorforbud.

- Vi har ikke forbud med traktorer parkert hos oss, sier fungerende rektor ved Melhus videregående skole.

Han forteller at det er en håndfull elever som benytter seg av traktor for å komme til skolen.

- Disse parkerer på samme område som andre kjøretøy. Vi har ikke hatt noe problem knyttet til dette, men jeg skjønner det kan være problem hvis traktorene er altfor store til en vanlig oppmerket parkeringsplass, sier han.

Enorm debatt

Saken har skapt enorm debatt i kommentarfeltet og på adressa.nos Facebook-sider. De aller fleste mener det bør være lov med traktor til skolen.

Rune Weiseth sier dette:

"Hvis elevrådet var enig i avgjørelsen, syns jeg elevene burde velge nytt elevråd som snakker elevenes sak, og ikke lærernes. Hvis argumentet er at en barnehage er skolens nærmeste nabo, så burde verken elever eller ansatte få kjørt verken bil, moped, ATV eller traktor"

- Gi gutten plass

Også Petter Kverneng mener Geir Ove må få lov:

"Duden har fiksa seg ærlig arbeid og greier, bare dager etter han kjørte opp! Gi gutten parkeringsplassen nærmest inngangen, sier nå jeg!"Men Roar Ekberg mener Levanger-skolen gjør rett:

"Flott. En traktor har ikke noe på veien og gjøre. Hvorfor skal unge fra bondegård få lov å bruke traktor og avgiftsfri diesel til skolen. Andre ungdommer må også sitte på skolebussen"

Ved Steinkjer videregående har det aldri vært noe tema:

- Vi må nok ta en diskusjon på det hvis det blir aktuelt, men kommer det en med traktor nå skal eleven få parkere her, sier rektor Bente Svenning.

Naturlig med traktor

Ved Mære Landbruksskole i Steinkjer er det helt naturlig med traktor som fremkomstmiddel for elevene.

- Vi er en landbruksskole, og det er naturlig at mange har traktorsertifikat. Vi har ikke hatt fokus på dette. Men det må sies at vi har ganske stor plass, og dermed kanskje et annet utgangspunkt enn andre skoler. Hos oss har vi stort fokus på HMS fordi landbruk er en skadeutsatt bransje, og har ganske strenge regler for hvordan de skal kjøre, sier rektor Rolf Wensbakk

- Hva tenker du om at Levanger VGS ikke lar elevene få lov til å kjøre traktor til skolen?

- Jeg kjenner for lite til saken til at jeg vil uttale meg om det, sier han.

Ved Skjetlein videregående skole er det heller ikke forbud mot traktor.

- Det er ikke noe problem hvis elever vil bruke traktor. Nå er det ingen som gjør det i år, men det har vært noen tidligere, sier driftsleder Torgrim Daling.