Han og de andre om bord i den svenske fleskebussen som kolliderte noen hundre meter før grensen mellom Norge og Sverige ved Storlien hadde virkelig englevakt.

Bare én person kom til skade i ulykken og ble fraktet til sykehus på norsk side av grensen.

Brå slutt på handleturen

- Det har gått utrolig bra. Det kunne gått mye verre. En mann i tjueårene klaget over smerter etter ulykken, sier bergingsleder Niklas Holmedal i brann og redningstjenesten på Storlien til adressa.no

Nadir og de 15 andre passasjerene om bord var på grensehandletur fra Trondheim. Da ulykken skjedde var bussen på vei fra butikken på Storvallen ved Storlien, og vestover mot grensen.

Noen hundre meter før grensen gikk det galt. Spor på stedet tyder ifølge Holmedal på at bussen først fikk skrens, traff en lastebil som kom motsatt retning, før den skar ut av veien og opp på en bergskrent der den kolliderte med flere trær.

Nadir svarer ja på spørsmålet om det ble en uventet og dramatisk slutt på handleturen.

- Går bra

Ifølge Holmedal kom likevel sjåføren og 15 av passasjerene så godt som uskadde fra ulykken, selv om  flere av de involverte har plasterlapper i ansiktet etter mindre kuttskader, men det står etter forholdene bra til med alle sammen.

- Det går bra med oss, sier passasjer Bashir Nadir til adressa.no.

Adressa.no møter ham inne på brann- og redningstjenestens stasjon på Storlien i Åre, bare et par kilometer fra ulykkesstedet. Der har han og de andre passasjerene fått oppfølging, varmet seg og tilbud om mat og drikke mens de venter på transport videre.

Brukte tegnspråk

Det ble slått katastrofealarm både på norsk og svensk side av grensen da ulykken ble meldt omtrent klokken halv åtte. Ifølge Holmedal i brann- og redningstjenesten visste de ikke hva som ventet dem før de kom til stedet. Da var alle passasjerer og sjåføren ute av bussen, og de kunne ta seg av dem og trafikken forbi stedet.

- Da vi kom dit krydde det av folk. Det var litt vanskelig og vi hadde litt språkproblemer, siden alle om bord var av utenlandsk opprinnelse, sier Holmedal.

Redningsmannskapene måtte kommunisere med tegnspråk, engelsk, svensk og norsk, for å gjøre seg forstått.

- Det har gått utrolig bra. Det kunne gått mye verre, sier bergingsleder Niklas Holmedal i brann og redningstjenesten på Storlien til adressa.no Foto: Erling Skjervold
Slik sto bussen i grøfta etter ulykken. Foto: Erling Skjervold