Politiet fikk melding om brannen klokken 9.15 søndag morgen. Én kvinne i 80-årene er bekreftet omkommet, opplyser operasjonsleder Bård Krogstad ved Nord-Trøndelag politidistrikt. Det ble forsøkt gjenopplivning på stedet.

- Vi har fått varslet pårørende, sier Krogstad

18 evakuert

Han opplyser at brannvesenet og politi evakuerte 18 personer i åttemannsboligen mens brannen pågikk.

- De blir transportert Grand hotell i Steinkjer. Så skal vi se hvor mange av de som trenger å få annet bosted, sier Krogstad.

Innsatsleder Per Henrik Bykvist, som er på stedet, opplyser etter brannen at flere av de som bor i leilighetskomplekset vil kunne komme tilbake til leilighetene sine.

Brannen var bekreftet slukket like før klokken 10 søndag morgen. Nå håper politiet å få gjennomført tekniske undersøkelser på stedet, med krimteknikere, så snart som mulig.

- Vi får se, men det er mulig dette kan bli gjennomført i løpet av dagen, sier Bykvist, og legger til at politiet foreløpig ikke har noen opplysninger om brannårsak, sier Bykvist.

Stor røykutvikling

Mens brannen pågikk fosset det røyk ut fra den ene leiligheten, som er i første etasje av leilighetskomplekset.

Alle nødetatene rykket ut til stedet. Åttemannsboligen ligger bare et steinkast fra brannstasjonen i Steinkjer. Dermed kom brannmannskapene tidlig til stedet og klarte å forhindre at brannen spredde seg.

- Vi har så langt ikke noen formening av hvor brannen startet i leiligheten eller hva som var årsak til brannen, sier operasjonsleder Krogstad.

18 personer ble evakuert fra åttemannsboligen i Steinkjer. Foto: Leif Arne Holme
Brannvesenet klarte å forhindre at brannen spredde seg. Foto: Leif Arne Holme