Irina Alexandra Guzman Hjertø, som driver en interiørblogg og et interiørutsalg i Stjørdal, synes ikke det blir skikkelig jul uten at huset hennes har et rosa juletre.

- Jeg begynte med rosa juletre i 2010. Jeg sa allerede da at det ville bli en ny trendfarge, sier Hjertø til adressa.no.

Flere juletre i huset

Juletre er et av julas store stridstema, og mange velger fortsatt det tradisjonelle grønne og ekte juletreet. Andre har innsett at plast er veien å gå. Men så var det dette med farge da. Nå kan man få juletreet i alle regnbuens farger.

- Jeg elsker farger. Du skulle sett huset mitt. I år kan det hende at det rosa juletreet havner i gangen, mens et annet juletre kommer i stua.

For to-tre år siden var det trendy med hvite juletrær og hvit julepynt. Nå ser Hjertø at stadig flere tør å eksperimentere med farger når de pynter til jul.

- Noen synes det er veldig modig og kult at jeg alltid har et rosa juletre, mens andre sier at de «aldri kunne tenke seg å ha noe sånt i sitt hus». Jeg har solgt noen rosa juletrær til blant annet frisørsalonger og andre kontorlokaler, sier hun.

Å finne den passende julepynten til det knallrosa treet er ifølge interiørbloggeren ikke noe problem.

- Sølv, gull, hvitt, svart. Det meste matcher rosa, sier hun.

Kjøper til barnerommet

Varehussjef Miriam Huynh ved nyåpnede Rusta på Tiller er en av dem som kan nyte godt av nordmenns mer frekke valg i juletrefarge. Hun selger blant annet blå, lilla og rosa juletrær.

- Vi selger godt av alle fargene, spesielt rosa og blå. Vi har fått ett inntrykk av at noen av disse trærne havner på barnerommet eller tv-stua, men vi har også hørt at det er flere som skal bruke dette som sitt hovedtre, sier hun.

Hun tror det er mange kunder som er klare for en fargerik jul. For dem som ikke er klar for knallfarger, finnes det også svarte, hvite og grå juletrær for dem som ønsker noe annet enn det tradisjonelle grønne juletreet.

- Vi har et stort utvalg og ønsker å treffe alle kunders smak og livsstil, sier hun.

Rosa juletre er nok foreløpig for de som er mest modig, tror Hjertø. Foto: www.allofirina.no
Irina Alexandra Guzman Hjertø viste frem alternativt juletre i 2012. Foto: terje visnes
Ifølge Hjertø er det mange farger som passer med rosa. Foto: www.allofirina.no
Sterke farger preger resepsjonen i den nye brannstasjonen på Sluppen. Her har man gått for et utradisjonelt hvitt juletre. Foto: RICHARD SAGEN, Foto: ©RICHARD SAGEN, Adresseavisen, +47 95198665