Nå ber aktor Kaia Strandjord om seks års fengsel for tiltalte, en mann i 20-årene fra Verdal, skriver Trønder-Avisa.

Kvalifiserer til strengere straff

Strandjord mener ifølge avisa at tiltalte har begått forbrytelser mot fornærmede som etter rettspraksis kvalifiserer til syv og et halvt års fengsel. Men Strandjord mener at tiltalte skal ha noe rabatt for saker som slås sammen og delvis går inn i hverandre.

Les også: Skal ha pisket kvinne over 20 ganger så hun havnet i respirator

Mannen er tiltalt for grov, gjentatt mishandling som til slutt endte med at kvinnen ble fløyet ti St. Olavs Hospital med livstruende skader. Han er tiltalt for grove trusler og for å ha jaget kvinnen rundt i sitt eget bolighus med øks. Han er også tiltalt for å ha voldtatt kvinnen flere måneder etter at forholdet tok slutt.

– Tiltalte er ikke troverdig

Strandjord sa i sin prosedyre at tiltaltes forklaring ikke er troverdig. Strandjord viste blant annet til den omtalte pisken som tiltalte hevdet han aldri har sett eller tatt i, men som hadde hans DNA. Strandjord mener også at det er lite troverdig at han prøver å legge skylden på en annen ved å utpeke en alternativ gjerningsmann.

Tungt rusmiljø

Ifølge Trønder-Avisa sa forsvarer Steinar Wiik Sørvik i sin prosedyre at bevisene i denne saken er som å bære staur.

– De spriker i alle retninger. Han minnet retten om at aktørene i saken befinner seg i et tungt narkotikamiljø, og at det meste som er sagt må tas med en klype salt.