Foto: Erling Skjervold

- Alle pakkerom og halvparten av produksjonsrommene har gått tapt - i alt 10 000 kvadratmeter , forteller eier av gartneriet Terje Viken. Det ble en trist morgen for gartneriets folk. Frisk Salat AS produserer crispi-salat for Coop og Bama.

Brannmannskapene lyktes likevel å berge noen av produksjonslokalene i gartneriet.

Nødetatene rykket tidlig tirsdag morgen ut til Frosta der det ble meldt om brann i et gartneri.

Meldingen kom inn til politiet klokken 05.41.

- Jeg har akkurat pratet med en nabo utpå der, og hele gartneriet brenner. Det brenner kraftig, sa operasjonsleder Bård Krogstad til adressa.no klokken 06.00.

Store deler er tapt

110-operatør Arvid Nordstrand opplyste underveis at nedre og midtre del av gartneriet var å anse som tapt. Brannvesenet konsentrerte innsatsen rundt å berge den øvre delen av gartneriet.

Klokken 07.42 opplyser 110-sentralen på Twitter om at brannvesenet har gått god kontroll på flammene. Jobben med å berge øvre del av gartneriet lyktes, mens midtre og nedre del har rast sammen.

Ikke spredningsfare

Det ble tidlig klart at det ikke befant seg personer i eller ved bygningen, og det var heller ikke umiddelbar spredningsfare til nærliggende bygninger.

Brannvesenet var på stedet med alt tilgjengelig mannskap fra Frosta. I tillegg ble det bedt om bistand fra mannskaps- og tankbil fra Levanger.

Gartneriet som delvis brant ned ligger på sørenden av Frosta.

Nedre og midtre del av gartneriet raste sammen, mens øvre del ble berget. Foto: Erling Skjervold