- Jeg ble varslet av representanter fra kommunen i morges. Forhåpentligvis er det bare materielle skader, sier rektor Jon Jarholm til adressa.no.

I 07.30-tiden sto han og så på at arbeidsstedet hans i Kolvereid brant. Rundt 200 elever står nå uten barneskole. Onsdag er skolen stengt.

- Dette er den største skolen i Nærøy. I dag må jeg ta vare på de ansatte og få varslet elevene. Vi jobber med å få oversikt over omfanget og over alternative steder for undervisning, sier rektoren.

Håper noe kan reddes

Ansatte ved skolen skal møtes klokken ni onsdag morgen.

- Det var en orientering for personalet. De har fått den informasjonen vi kan gi, sier Siri Holm Lønseth, skole- og oppvekstsjef i Nærøy kommune.

Hun opplyser om at det jobbes med å finne alternative undervisningslokaler. Deler av den gamle ungdomsskolen i kommunen kan være aktuell.

- Kan skolen bli stengt i flere dager fremover?

- Ja, skolen kan bli stengt flere dager, uten at jeg kan si så mye om det ennå. Vi jobber med å finne praktiske løsninger, sier Holm Lønseth.

Da adressa.no var i kontakt med rådmann Arnt Wendelbo før personalmøtet onsdag morgen påpekte han at det kan være vanskelig å finne gode alternativ til elevene.

- Det er ikke bare å skaffe til veie nye lokaler i en håndvending. Men dette er noe vi nå må jobbe med for fullt, sier Wendelbo.

Kan spre elevene

Foruten eget brannvesen fikk kommunen bistand også fra blant annet Vikna brannvesen. Bygningen som brenner inneholder klasserom og kontorer.

- Vi må se på hvordan vi de nærmeste dagene skal organisere og drifte undervisningen i Nærøy. I en overgangsfase kan det bli nødvendig å spre undervisningen på flere steder, men dette er noe vi vurderer fortløpende. Målet er å få i gang undervisningen så raskt som mulig, sier rådmann Arnt Wendelbo.

Ordinær skole for ungdomsskoleelever

At skolen ble stengt onsdag, ser ut til å ha gått greit, ifølge Holm Lønseth.

- Foresatte og elever ble varslet i dag tidlig. Vi hadde folk på skolen da den startet, og det ser ut til at elever hadde fått med seg det, sier hun.

Holm Lønseth påpeker at hvis foreldre skal ha problemer, så skal de prøve å bistå dem.

- Det ser ut til at foreldre har klart å løse dette, og det er vi glade for, sier hun.

Videre forteller skole- og oppvekstsjefen at ungdomsskoleelever, som også har undervisning i området nær bygget som brenner, har ordinær skoledag.

Brannmannskaper fra Nærøy og Vikna kjempet onsdag morgen mot flammene. Foto: Tom Lysø