- Du blir litt satt ut når noe slikt skjer og må la det synke inn ei ukes tid. Det har vi fått nå, og vi kan ikke gå rundt og synes synd på oss selv i flere dager. Nå er vi i gang.

Det sier eier og driver, Leif Erik Skjøstad, ved gartneriet Frisk Salat AS som brant ned til grunnen i Frosta forrige uke.

Innhenter tilbud fra utlandet

Torsdag ble tomta frigitt og i dag hadde styret et møte der de vedtok å gå på med krum hals og bygge opp igjen alt de mistet.

- Det kjennes veldig godt. Vi er i tett dialog med forsikringsselskapet og alt ser ut til å gå i orden. Nå innhenter vi tilbud på utstyr både fra Danmark og Nederland, forteller Skjøstad.

Han forteller at de ansatte ved gartneriet er orientert om dagens avgjørelse, og at de er positive til planene. For øyeblikket er de permittert, men Skjøstad sier at de ønsker å sette de ansatte inn i arbeidet med ryddingen og oppbyggingen, der de kan bidra.

Etter planen skal selskapet være i full produksjon igjen i løpet av fem til åtte måneder.

- Våre største kunder, Bama og Coop, er orientert og har gitt signaler om at de venter på at vi kommer i gang og fortsetter kundeforholdet, sier Skjøstad.

Kjenner arnestedet

Politiets tekniske etterforskere har funnet arnestedet og kan slå fast at brannen har startet i et sikringsskap. Den endelige rapporten er ikke klar ennå, men det ser dermed ut til at årsaken ligger i det elektriske anlegget.

Det ser ut til at brannen som la gartneriet på Frosta i ruiner, startet i sikringsskapet. Foto: Erling Skjervold
Brannvesenet kjempet iherdig mot flammene, men eier Leif Erik Skjøstad måtte se hele anlegget gå tapt i brannen. Foto: Erling Skjervold