Stjørdal brann- og redningstjeneste har lagt ut lenser ved utløpet av Gråelva etter at en forbipasserende oppdaget oljesøl i elva.

– Vi er ikke sikker på hva slags olje dette er, eller hvor det kommer fra. Heller ikke mengden er lett å anslå, sier brannsjef i Stjørdal, Bjørn Rønning. Lensene de har lagt ut skal samle oljen og forhindre den å spres videre ut i fjorden. Gråelva renner forbi industriområdet på Sutterø og det er mistanke om at problemet kan ligge hos en av bedriftene i området. Kilden til problemet må de lete etter på mandag.

Vet ikke hvem som lekker

– Vi undersøkte et stykke oppover i elva og har funnet et utløp rett overfor Misjonskirka, hvor forurensningen kommer ut. Her er det og lagt ut lenser. Vi har ikke fått stoppet utslippet, fordi vi ikke vet hvem som er hovedkilden, sier brannsjefen.

110-sentralen plikter å varsle Kystverket og fylkesmannen ved forurensning. I morgen varsler brann- og redningstjenesten miljøavdelingen i kommunen og starter jakten på lekkasjen.

– Da skal vi inn i rørene med en del utstyr og lete for å finne kilden. Dette er det den som forurenser som skal koste, sier Rønning, som håper på en rask stopp på lekkasjen i morgen.