I dag la det såkalte standardiseringsutvalget i NRK frem sin rapport ved alle distriktskontorene rundt om i landet.

- De ansatte fikk vite at det var for mange ansatte, og at staben sannsynlig ville bli betydelig mindre innen året er omme – både på Lø og Tyholt i Trondheim, sier klubbleder i NRKJ Nord-Trøndelag, Silje Kolaas til adressa.no.

Trenger flere

I rapporten er det forslått flere alternativer til hvordan distriktskontorene skal organiseres, bemannes og hvordan NRK skal spare penger.

- Skal vi kutte folk må det også kuttes i arbeidsoppgavene. Vi trenger faktisk flere folk for å dekke fylkene våre på en god og akseptabel måte, sier Kolaas.

Dårlig stemning

Stemningen i redaksjonen ved distriktskontoret på Lø i Steinkjer er mildt sagt dårlig. De ansatte fikk vite at det var for mange ansatte, og at staben sannsynlig ville bli betydelig mindre innen året er omme – både på Lø og Tyholt i Trondheim.

- Dette har vært et hurtigtog uten like. Vi greier ikke å produsere mer med færre folk. Vi mener faktisk at produksjonen er veldig høy i dag takket være trofaste medarbeidere.

Silje Kolaas sier mange er bekymret for arbeidsplassene.

- Vi trenger alle her for å dekke Trøndelag med god journalistikk.

300 færre ansatte

Rapporten ble lagt frem samtidig i alle NRKs distriktskontorer mandag formiddag.

Ifølge NRKs distriktssjef vil det være umulig å unngå nedbemanning.

- NRK skal ha 300 færre ansatte ved utgangen av 2015 enn vi hadde ved inngangen av 2014. NRK skal spare rundt 250 millioner kroner, og det er umulig å unngå kutt i bemanningen. Distriktskontorene er bemanningsmessig NRKs største divisjon, med til sammen rundt 1000 medarbeidere. Det er naturlig at vi også må ta vår del av kuttene, sier Grethe Gynnild-Johnsen, distriktsdirektør i NRK.

Det er i dag rundt 50 årsverk ved de to distriktskontorene i Trøndelag. 30 på Tyholt i 20 på Lø i Steinkjer.

- Vi er nødt til å kutte i stillinger. Dette skyldes både mindre lisenspenger og kravet til lik bemanning på ulike distrikskontorer, sier Gynnild-Johnsen.

Målet med rapporten er imidlertid å få en mer standardisert modell for antall ansatte og antall oppdrag hvert enkelt distriktskontor har.

- Utgangspunktet er at vi skal ha lik bemanning for en lik oppdragsmengde på alle kontorene. Det er et faktum at det har vært forskjellig bemanning for samme oppdragsmengde ved de ulike kontorene, sier Gynnild-Johnsen.

- Skal vi kutte folk må det også kuttes i arbeidsoppgavene., sier klubbleder i NRKJ Nord-Trøndelag, Silje Kolaas.