Folk samlet seg på Minsaas plass på Verdalsøra i ettermiddag for å markere sin avsky med regjeringens politikk.

Nei, nei og atter nei!

De fagorganiserte har lagt merke til at arbeidsministeren har vært på den hjemlige Domus-kafeen og snakket med folk som har gitt ham ryggdekning og støtte for drastiske endringer av arbeidsmiljøloven. Etter at de streikende fylte opp Minsaas plass til trengsel kunne imidlertid den lokale Unio-lederen Bjørn Wiik, da han ønsket velkommen, fastslå at ministerens kilder på den lokale kafeen ikke er til å stole.

- Oppslutningen om streiken viser hva arbeidsfolk virkelig mener. Vi vil ikke ha mer midlertidige ansettelser, sa Wiik.

Det var også hovedpoenget i appellen til Hege Merethe Bengtsson, også hun fra Unio.

- Midlertidige ansettelser er ikke rett medisin for å få flere inn i arbeidslivet. Vi har bred dokumentasjon og erfaring med dagens regelverk om inkluderende arbeidsliv. Midlertidige ansettelser fører ikke til at flere kommer inn i arbeidslivet. Det er en viktig problemstilling, men feil medisin.

- De vet hva de gjør

Leder av Verkstedklubben Kværner Verdal, Ståle K. Johansen, sa i sin appell at han ikke ble overrasket over utspillene til arbeidsminister Robert Eriksson.

- For det er ikke uvitenhet som driver ham. Hans mål er et samfunn der det igjen legges til rette for mer fleksibilitet til arbeidsgiverne og mindre forutsigbarhet for arbeidstakerne .

Johansen uttalte at de foreslåtte endringene av arbeidsmiljøloven er et angrep på velferdsstaten og den norske arbeidslivsmodellen.

Midlertidige ansettelser er lavkompetansestrategi. Hvilken arbeidsgiver vil gi kompetanseheving til en ansatt som om tre, seks eller ni måneder jobber hos en annen arbeidsgiver? spurte Johansen retorisk og konkluderte med at arbeidsmiljøloven er fleksibel nok slik som den er. Avslutningsvis gjorde han Arnulf Øverlands ord til sine egne da han sa:

- Tilgi dem ikke. De vet hva de gjør!

Blant talerne var også LO-sekretær Rene Rasmussen og stortingsrepresentant Arild Grande.

Togene stanset

Det er en massiv motstand mot regjerings forslag i Verdal. Folk har gått i fakkeltog fra både Kværner Verdal og Boby'n i ettermiddag for å vise sin motstand mot de forslåtte endringene.

Ansatte ved store virksomheter som blant andre NTE, Nortura, Norske Skog og Tine Midt-Norge deltar. Det samme gjør arbeidsfolk fra både Steinkjer, Inderøy, Levanger og Stjørdal, som kom i busslaster til den politiske markeringen.

Den politiske streiken ble også markert på jernbanen. Både sørgående og nordgående tog ble stående på Verdal stasjon like før klokken 15 i ettermiddag. Trønderbilene innstilte dessuten alle sine ruter fra klokken 14.

Mange hadde møtt opp på den politiske streiken i Verdal. Foto: leif arne holme
Det er en massiv motstand mot regjerings forslag i Verdal. Folk har gått i fakkeltog fra både Kværner Verdal og Boby'n i ettermiddag for å vise sin motstand mot de forslåtte endringene. Foto: leif arne holme
Leder av Verkstedklubben Kværner Verdal, Ståle K. Johansen, sa i sin appell at han ikke ble overrasket over utspillene til arbeidsminister Robert Eriksson. Foto: leif arne holme