8. desember 2013 sklir bilen Caroline Lysberg er passasjer i sidelengs på glatta og tipper utfor Steinkjer kai. Sjåføren berger seg i land, men Lysberg blir med kjøretøyet til bunns i Steinkjerelva. Først etter 50 minutter under vann, hentes hun livløs opp av en flybåren spesialdykker fra Trondheim.

I desember i fjor fortalte hun sin historie til Adresseavisen.

Mer etterforskning

Bilføreren ble siktet for uaktsom kjøring etter ulykken på Steinkjer, og dømt til å betale en bot på 4.200 kroner for brudd på et forbudsskilt. I følge Trønder-Avisa har nå statsadvokaten beordret ytterligere etterforskningsskritt i saken mot bilføreren.

Caroline Lysbergs advokat, Stein Bjørnar Dahl, sendte i januar et brev til Riksadvokaten der han begjærte at etterforskningen måtte gjenopptas.

Statsadvokaten vil ha svar på spørsmål om Lysbergs helsetilstand, og om hun er i stand til å la seg avhøre, før han tar en endelig avgjørelse om saken skal gjenopptas eller ikke.

Politiet har frist til 9. mars med å fremskaffe de etterspurte opplysninger.

Erstatning

Advokat Stein Bjørnar Dahl sier at det kan få stor betydning for Caroline Lysberg om bilføreren blir dømt etter vegtrafikklovens §3 eller §238.

– Caroline har fått livet snudd på hodet som følge av ulykken. Dersom hun er utsatt for alt dette på grunn av uaktsomhet, vil hun ha krav på en betydelig større erstatning, sier Dahl til Trønder-Avisa.

Han mener blant annet at farten bilen hadde burde vært etterforsket ytterligere.

Samme person: Selv om kroppen ble skadet er Caroline klar på at hun ikke har endret seg etter ulykken for ett år siden. Foto: Bjørn Tore Ness/Namdalsavisa