Brannvesen, politi og ambulanse fikk melding om utforkjøringen i nærheten av Garstad-krysset i Vikna 13.47 tirsdag.

En enslig bil, som kom kjørende i retning fra Ytre Vikna, skal ha krasjet i bergveggen på begge sider av veien. I bilen satt en mann i 20-årene.

- Vedkommende er fløyet til sykehuset i Namsos med luftambulanse, sier operasjonsleder Ulf Bertil Wiseth ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Krasjet i bergvegg

Han kjenner ikke til hvor alvorlige skader vedkommende er påført.

Anton Bævre, som er fagleder brann i Vikna kommune, opplyser at bilen skal ha fått skrens i en venstresving. Bævre var på ulykkesstedet.

- Fronten på bilen gikk først i bergveggen på venstre side av veien, før bakenden var i bergveggen på høyre side av veien, sier han.

Var bevisst

I området ulykken skjedde er det et skyggeparti. Det var folk som jobber på en bedrift i nærheten av ulykkesstedet som først kom til stedet.

- De hjalp sjåføren til ambulansen kom. Den måtte kjøre fra Rørvik sentrum, som er nesten tre mil fra stedet. Sjåføren var bevisst etter ulykken, opplyser Bævre.

Han forteller at føreren først ble kjørt med ambulanse til en landingsplass for helikoptre, som er en halv kilometer fra ulykkesstedet. Derfra ble mannen fløyet med luftambulanse til sykehuset.

Bilen ble påført store materielle skader i sammenstøtet.