I oktober i fjor bestemte Helse Møre og Romsdal at barneavdelingen skulle helgestenges for å spare penger. Nå åpner de for et begrenset tilbud i helgene, melder NRK.

– Vi vil forsøke å etablere en ordning i Kristiansund som gjør at vi kan ha et begrenset tilbud i helgene. Tiltakene skal redusere behovet for transport av syke barn, sier administrerende direktør Dag Hårstad.

Helgestengningen har vakt sterke protester i byen, og foreldre har vært rasende over at syke barn skulle bringes til sykehus i Ålesund og Trondheim. Reaksjonene toppet seg da en ti måneder gammel gutt døde fredag under helikopterturen på vei til St. Olavs hospital i Trondheim.

Det er ikke kjent om helgestengningen spilte inn. Saken undersøkes av Helsetilsynet, og politiet har innledet etterforskning.

På onsdagens styremøte i helseforetaket vil ledelsen be styret om fullmakt til å sette inn tiltak. Hårstad vil ikke si om barneavdelingen skal åpnes igjen.

– Det er det for tidlig å konkludere med. Vi ser at det er behov for å sette inn tiltak raskt for å redusere usikkerheten som pårørende gir uttrykk for, sier han