- Barna våre tar denne hendelsen tungt. Vi har hatt Theo helt siden han var valp, sier hundeeieren, som ønsker å være anonym.

Det var onsdag kveld at en liten hund ble angrepet av en rottweiler ved Slottet i Verdal. Den lille hunden døde på vei til veterinær. Hunden var en blanding av papillon og tibetansk spaniel.

Båndet røk under angrep

Hundeeieren av den lille hunden forteller at rottweileren plutselig dukket opp på gang-og sykkelstien langs Stiklestad alle, og angrepet skjedde svært brått.

- Jeg gikk alene med Theo, og han var i bånd da angrepet skjedde. Han ble skikkelig herjet med, og båndet røk i angrepet, sier hundeeieren.

Det var flere personer som kom til stedet like etterpå, og en kvinne fikk skjøvet rottweileren unna. Da var det for sent.

- Jeg turte ikke å gripe inn mens rottweileren ristet Theo. Jeg ble overrasket og redd. Det var en skremmende opplevelse, forteller den kvinnelige hundeeieren.

Sønn slapp rottweiler ut

Mannen hennes kom etter hvert, og satte rottweileren inn i bilen og tok den med til politiet.

- Jeg ønsker at den skal avlives. Det er veldig tragisk at noe slikt skjer. Her må det tenkes preventivt. Hva skjer neste gang denne hunden møter en liten hund eller et barn? Hva hadde skjedd hvis det var vår datter som hadde gått med hunden, spør hundeeieren.

Adressa.no har også vært i kontakt med rottweiler-eieren. Marina Holmdahl forteller at hunden hennes stakk av da hennes sønn slapp den ut ved et uhell.

- Vi har hatt Melwin siden den var 7-8 uker gammel. Nå er den over to år. Det har aldri vært noe problemer med den. Jeg har to små barn og har også hatt katter. Den har aldri vist tegn til aggressivitet, sier hun.

- Ville bare leke

Holmdahl har ingen forklaring på hvorfor hunden var så hardhendt mot den mindre hunden. Hun understreker at store hunder ofte ikke er klar over sin egen styrke.

- Han ville trolig bare leke, og så gikk det fryktelig galt. Jeg reagerer på at noen ikke brøt inn i hendelsen, sier hun.

Melwin er i forvaring hos en kennel, og hans skjebne er foreløpig uviss.

- Jeg er ikke redd for at han skal gå til angrep på mine egne barn. Jeg vet det var galt det Melwin gjorde, men jeg synes ikke han skal avlives. Det er fælt å må avlive en hund vi stoler på, sier hun.

Begge hundeeierne er avhørt av politiet, ifølge Trønder-Avisa.

- Vi må finne ut om det eventuelt er grunnlag for å ta livet av hunden. Hunden er i forvaring i kennel inntil videre, sier etterforskningsleder Tor Klevmo ved Verdal lensmannskontor.