En gammel båtslipp og flere bygninger i nærheten er totalskadd etter at en gressbrann kom helt ut av kontroll og spredte seg med stor fart i formiddag.

- Vi har fått opplyst at det er to acetylenflasker og en oksygenflaske på slipen. Det er usikkert hva som er skjedd med dem. Vi ser en flaske som lekker, sa operasjonsleder Lars Letnes i Nord-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Like før klokken 19.00 fikk politiet en skarpskytter på plass for å skyte hull på gassflasken, for å hindre at de eksploderer, opplyste operasjonleder Rune Reinsborg.

Eksplosjonsfaren over

Klokken 19.40 melder politiet at acetylenflasken er påskutt, og at det ikke lenger er noen eksplosjonsfare.

Brannmannskaper driver nå etterslukking, og ferjedriften er igangsatt igjen.

Området er fortsatt avsperret, og det er uklart hvor lenge avsperringen vil vedvare.

Ingen personer er skadd eller meldt savnet i forbindelse med brannen.

Området sikret

– Brannvesenet har sikret området, og vindtrekken går ut over kaiområdet. De lar bygningene brenne ned, det er ikke noe å oppnå ved slokking, sier operasjonsleder Lars Letnes i Nord-Trøndelag politidistrikt til NRK Trøndelag.

– Det ligger fem eneboliger på oversida av der det brenner. Slik det ser ut nå, med vindretningen ut fra kaiområdet, er det ingen fare for at boligene blir tatt av brannen, sier Letnes.

- Vil ikke spre seg

Frilansfotograf Andreas Øvergård, som er på stedet, sa til adressa.no tidlig søndag ettermiddag at det ikke virket som om det var fare for at brannen skulle spre seg videre.

- Vindretningen er gunstig. Og brannen er avgrenset til en odde. Det som kan ta fyr brenner nå. Jeg vet ikke helt hvor mange bygninger som går tapt, men den nedlagte slippen går med i brannen, sa han.

- Vi fikk høre at det var lagret biler i en av bygningene. Vi så eksplosjoner for litt siden. Det var antagelig da bensintankene eksploderte, sa Øvergård.

Ifølge han var et naust i området første bygning som ble skadet i brannen.

- Det er brannmannskaper på plass fra Nærøy og Bindal i tillegg til de lokale. Akkurat nå virker det bare som at de venter på at det skal brenne ut, sier han

Kalte inn ekstramannskap

En rekke trebygninger og en nedlagt båtslipp er rammet av brannen.  Det er uvisst hvordan brannen startet.

Christina Wågan hos brannvakta i Nord-Trøndelag bekrefter at brannen har spredt seg til bebyggelsen, men opplyste klokken 12.00 til Adressa.no at situasjonen var uoversiktlig.

Verken politiet eller brannvesenet har full oversikt over hvor stort området som brenner er. Ifølge Namdalsavisa er hele området røyklagt. Jan Tore Tiltnes ved politiets operasjonsentral opplyser til Namdalsavisa at det skal være lagret acetylenflasker i et hus i nærheten.

- Ser ikke bra ut

Namdalsavisa har også snakket med Tom Antonsen i Gutvik. Han forteller at det brenner helt opp mot fergekaia like ved.

- Det ser ikke bra ut. Flere naust og en slipp-bygning har tatt fyr. Det er lagret flere biler inne i slippen, sa han til Namdalsavisa.

Antonsen forteller at det er tre-fire bolighus i nærheten. Men sier disse ikke er truet av brannen foreløpig.

- Vindretninga er heldigvis mot vågen og ikke mot husene, sier han.

Området hvor det brenner ligger ved Gutvik, på fastlandet i Leka kommune.

Brannårsaken som ble meldt inn til politiet var at en gressbrann kom ut av kontroll. Lensmannen i Vikna vil få det videre ansvaret for etterforskningen, sier politiet.