En rekke fly har reist forsinket fra Værnes torsdag morgen, mange fly som skal reise fra flyplassen er satt opp med ny tid og to fly er innstilt.

Det er også flere fly som er satt opp fra andre flyplasser til Værnes, som enten er forsinket eller innstilt.

Det skyldes at fly har reist forsinket fra Gardermoen grunnet snøkaos. Like før klokken 12 torsdag ble flyplassen stengt, men like etter klokken 13.15 opplyses det at den ene rullebanen er åpnet igjen.

- Det er snøkaos på Østlandet, og det påvirker trafikken til og fra Værnes. En stor andel av flyene som kommer til Værnes skal innom Gardermoen i løpet av dagen, så det skal ikke mye til for at disse problemene vil forplante seg utover dagen, sier Lasse Bardal, lufthavnsjef på Trondheim lufthavn.

All busstrafikk stanset i Oslo

Snøkaoset skaper særlig utfordringer på Østlandet. Ruter har blant annet stanset all busstrafikk i Oslo på grunn av det store snøfallet. Det beskrives også at det er lange køer og omfattende trafikkproblemer på veiene.

Jernbaneverket melder om at flere tog er forsinket på grunn av snø i sporvekslere.

OBS-varsel

NTB skriver at det er sendt ut OBS-varsel for en rekke fylker. Snøværet er ventet å vare til midt på torsdag i Agder-fylkene, og til torsdag kveld i Buskerud, Vestfold, Østfold, Akershus, Oslo, Oppland og Hedmark.

Enkelte steder er det ventet opp mot 60 millimeter nedbør. På kysten i Agder er det varslet opp mot sterk kuling.

Snøkaoset i Oslo skaper problemer på Værnes. Slik ser det ut i Karl Johans gate torsdag morgen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix