Tre SAS-fly fra Værnes til Oslo er innstilt i dag. Det gjelder avgangene 10.20, 11.25 og 15.30. Det betyr at du enten må vente, eller hive deg på buss.

- Vi har satt opp seks busser fra Værnes til Oslo som strakstiltak og brannslukking. Vi kjøper oss litt tid ved å gjøre det på denne måten, sier stasjonssjef i SAS, Lars Jørgen Svendsen til adressa.no.

- Ta bussen, ikke vent

Etter gårsdagens snøkaos på Gardermoen har det mildt sagt vært tungt å være flypassasjer. Og etterdønningene merkes fortsatt, selv om det ikke er like kaotisk som i går.

Svendsen forteller at noen velger å vente i håp om at det skal løse seg med fly i løpet av dagen, men han råder folk til å ta bussene til Oslo som settes opp.

- Oslo er mellomstasjon for det meste av reiser, så det kan lønne seg å komme dit. Men det er mange som ser mørkt på en så lang reise, og det må vi respektere, sier han.

Fortsatt kø på Værnes

- Råder du folk til å reise i morgen i stedet?

- Det kan være et godt råd. Men erfaringsmessig pleier det å løse seg opp i løpet av dagen og ettermiddagen, så det å smøre seg med tålmodighet er et godt tips. Samtidig er det veldig synd og beklagelig at dette skjer midt i påskeutfarten, sier han.

Også i går kveld gikk det flere busser fra Værnes, og da også til Helgeland.

Da adressa.no snakket med Lasse Bardal, lufthavnsjef på Værnes, ved 10.30-tiden sa han at det var kø utenfor innsjekkingen, men at det var roligere inne på selve flyplassen.

- Det er ikke greit at fly kanselleres, men det er lite vi kan gjøre med været. Det går bedre og bedre, men enkelte fly blir litt forsinket eller innstilt, sier han.

- Så kjedelig som det kan bli

Foruten de nevnte SAS-flyene som er innstilt, er Norwegian-fly til Oslo med avgang 12.00 forsinket i 30 minutter. I tillegg er det forsinkelser på avganger til Stockholm og Amsterdam.

- Det er så kjedelig som det bare kan bli det her. Samtidig tror jeg folk skjønner at det blir litt kaotisk med det snøfallet som kom i går, sier han.

Det er satt opp busser på Værnes for å få hjem passasjerer til påsken. SAS har innstil tre avganger fra Værnes til Oslo i dag. Foto: Tor Aage Hansen