En mann i 20-årene fra Steinkjer døde på St. Olavs Hospital i Trondheim mandag 30. mars. Han var bevisstløs da han ble hentet med luftambulanse ett døgn tidligere - altså søndag formiddag. Det var Trønder-avisa som omtalte saken først.

Døde på sykehus

Fungerende etterforskningsleder Erik Mørkved ved Steinkjer politistasjon bekrefter at mannen ble funnet bevisstløs i sin egen leilighet i Steinkjer.

- Han kom aldri til bevissthet, og døde på sykehus mandag. Det er ikke mistanke om noen kriminell handling, men vi vet ikke dødsårsaken, sier han til adressa.no.

Avdøde vil bli obdusert, og politiet vil etterforske hva som er årsaken til dødsfallet. Det vil ganske raskt komme en foreløpig rapport, mens en fullstendig obduksjonsrapport tar flere måneder.

- Vi undersøker blant annet om det er snakk om ruspåvirkning. Han er ikke en kjenning fra rusmiljøet, forteller Mørkved.

To bekjente i leiligheten

Det var to bekjente av mannen i 20-årene som var til stede i leiligheten da han ble bevisstløs.

- Begge har gitt en forklaring, men jeg vil ikke gå i detaljer på hva de har sagt. De slo alarm da han ikke kom til bevissthet. Det virker som de har gjort alt riktig. De gikk i gang med gjenoppliving, og ringte nødnummeret, forklarer Mørkved.

- Etterforskningen har ikke avdekket at mannen hadde noen alvorlige sykdommer, sier han.

Skulle det vise seg at det er narkotiske stoffer som er årsaken til dødsfallet, så vil det være det tredje overdosedødsfallet på Innherred på litt over et halvt år ifølge Trønder-Avisa.

- Det er kjempetragisk hvis det er narkotika som er årsaken. Det er nok et bevis på hvor livsfarlig det er å eksperimentere og bruke slike stoffer, mener Mørkved.