En mann i starten av 20-årene døde på St. Olavs Hospital i Trondheim mandag denne uka. Mannen mistet bevisstheten hjemme i sin egen leilighet i Steinkjer søndag formiddag. Politiet startet etterforskning, og har en teori om at det kan være et overdosedødsfall det er snakk om.

- Mannen som døde mandag hadde vært på en fest i Namsos natt til søndag. På denne festen skal det ha vært brukt syntetisk hasj. En av de vi snakket med innrømmet at han hadde solgt narkotika på festen, men han hadde fått det fra en annen person, forklarer politiadvokat Jørgen Aunet ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Det er denne personen som ble fremstilt for varetektsfengsling i Inntrøndelag tingrett i dag. En mann i 30-årene fra Namsos er mistenkt for å ha solgt syntetisk hasj og også oppbevart det narkotiske stoffet hjemme.

- Vi ba om fire ukers varetektsfengsling, og det fikk vi medhold i, forteller Aunet.

Pågrepet i Namsos

Politiet mente det var fare for at mannen kunne ødelegge bevis eller påvirke vitner dersom han ble løslatt.

- Vi ønsker å etterforske saken videre og prøve å finne andre kjøpere. Mannen ble pågrepet i Namsos tidligere denne uka, forteller Aunet.

Han er siktet for salg og besittelse av syntetisk hasj. I kjennelsen kommer det frem at det ble tatt beslag av noe som politiet mener er syntetisk hasj.

- Vi ransaket leiligheten, og der fant vi flere hundre gram av et pulver som vi mistenker er syntetisk hasj. Siktede hevder det er frukttobakk. Stoffet blir sendt inn til analyse, forteller Aunet.

Kan knyttes til dødsfall

Det ble også funnet store mengder kontanter, flere elektroniske vekter og brukerutstyr for hasj i leiligheten til siktede.

- Det er snakk om rundt 10 000 kroner. Siktede stiller seg uforstående til siktelsen, men vi har også opplysninger fra et vitne som hevder å ha kjøpt narkotika fra ham, opplyser Aunet.

Foreløpig vet ikke politiet om den syntetiske hasjen er årsak til dødsfallet til steinkjermannen.

- Vi ønsker å undersøke om det er en sammenheng. Det har ikke vært noe tema om siktelsen kan utvides til å gjelde dødsfallet, forteller Aunet.

Kjent fra før av

Politiet venter på en obduksjonsrapport som forhåpentligvis vil gi bedre svar på hva som er årsaken til dødsfallet.

Den siktede mannen i 30-årene er en kjenning av politiet, men er ikke tidligere straffedømt for narkotikaforbrytelser.

Retten skriver i kjennelsen at de mener det er en nærliggende fare for at siktede vil kontakte vitner og eventuelle medskyldige dersom han blir løslatt. Påtalemyndigheten hadde også begjært kjennelse for brev- og besøkskontroll i to uker, og dette tok også retten hensyn til.

Adressa.no har ikke klart å komme i kontakt med siktedes forsvarer.