1826 søkere har Høgskolen i Nord-Trøndelag (Hint) som førstevalg. Det er 12 prosent flere enn i fjor, viser tall fra Samordna Opptak.

–Vi er strålende fornøyde med opptaket, sier rektor Steinar Nebb.

Større vekst enn landssnittet

På landsbasis er det 6,7 prosent flere søkere til all høyere utdanning enn det var i fjor. Det betyr at Hint har langt større økning enn landssnittet.

Mens storebrødrene i sør, NTNU og Hist, slår seg sammen i 2016, har Hint ennå ikke bestemt seg for samarbeidspartnere. Styret tar i juni stilling til om Hint skal gå for forhandlinger om fusjon med Universitetet i Nordland.

Rektor Steinar Nebb mener årets søkning tl høyere utdanning er ekstra interessant fordi hele sektoren er satt i spill gjennom kunnskapsdepartementets krav om at alle må finne seg nye samarbeidspartnere.

–De mindre institusjonene og de regionale høyskolene får sterk oppslutning. Det er en tillitserklæring som viser at studentene gjerne vil studere på regionale høyskoler. Steinar Nebb mener dette styrker grunnlaget for en fusjon med Universitetet i Nordland som også har langt flere søkere i år enn i fjor.

Farmasi dobler

Farmasistudiet i Namsos har den aller største veksten av studietilbudene fra Hint. Der er det nesten dobbelt så mange søkere i år som i fjor. I år har 72 søkt på de om lag 30 studieplassene. I 2014 derimot kom nesten aller søkerne inn. Det er bare tre farmasistudier i landet, og Namsos har derfor søkere fra hele landet.

Også sykepleierutdanningene i Namsos og Levanger opplever vekst. Til sammen er det 470 søkere til de to sykepleierutdanningene i Nord-Trøndelag. Flest søker seg til Levanger.