Økningen var 5,9 prosent ifølge en pressemelding fra Statens vegvesen.

De teller og beregner trafikken på alle riks- og fylkesveier. Beregningene av trafikktall for Nord-Trøndelag viser at den generelle økningen på riksveiene var i gjennomsnitt 2,6 prosent. På fylkesveiene var økningen på 0,5 prosent.

- Tellepunktet vårt i Teveldalen på E14 i  Meråker, viser en økning på 5,9 prosent, opplyser senioringeniør ved plan- og trafikkseksjonen, Arne G. Hallheim.

Følg Adresseavisen på Instagram

Harryhandler på Storlien

Årsaken forklares med stengt Meråkerbane i 2014 og stor lokaltrafikk til grensebutikkene på Storlien.

I Stjørdal er det en liten nedgang i E6-trafikken, men det er likevel strekningen med størst gjennomsnittlig trafikkmengde i løpet av et døgn. Daglig går det 20 500 biler fram og tilbake mellom Værnes og Halsøen.

Lik adressa.no på Facebook

11 000 bilister gjennom Levanger sentrum

I Levanger er det en liten økning i trafikken, og hvert døgn kjører om lag 11 000 biler gjennom Kirkegata.

I Verdal er det rundt 13 000 biler som kjører over E6-brua, mens den største lokaltrafikken finnes på fylkesvei 757 mellom havna og Stiklestad.

Følg Adresseavisen på Twitter

I Steinkjer er det jevn økning på alle veier på cirka én prosent. Her utgjør E6-trafikken forbi sentrum om lag 9000 i årsdøgntrafikk

I Namsos er det samme utvikling som i Levanger, med en trafikkøkning mellom null og én prosent. Størst trafikk går det mellom Russerparken og Høyknes, med gjennomsnittlig 8300 biler i døgnet.