Kommunen får 15 millioner i revidert nasjonalbudsjett som legges frem i dag, melder Trønder-Avisa.

I et intervju med avisen, sier kommunalminister Jan Tore Sanner (H) at kommunen vil få ytterligere 15 millioner i statsbudsjettet for 2016.

Ifølge ministereren mister kommunen nærmere 120 arbeidsplasser fordi Orka Foods har besluttet å flytte lefsebakeriet til Stranda på Sunnmøre.

Les også: Friele skal redde lefseproduksjon

Vil stille opp

–Vi er opptatt av at offentlige myndigheter skal stille opp og hjelpe til når det oppstår vanskelige situasjoner. Dette er en ekstraordinær situasjon som rammer enkeltmennesker, familier og et helt lokalsamfunn, sier kommunalministeren til Trønder-Avisa.

Les også: Orkla betaler omstilling for Lierne

Sanner mener Nord-Trøndelag fylkeskommune og Innovasjon Norge må legge en god plan for bruken av pengene for å skape nye og trygge arbeidsplasser.

Ting på gang

Til avisen sier Lierne-rådmann Karl Audun Fagerli at han er lettet over at regjeringen går inn med omstillingspenger. Flere bedrifter skal være interessert i å satse, og det skal også være potensial for at eksisterende bedrifter kan utvide. Fylkeskommunen er involvert i omstillingsarbeidet og Orka Foods bidro tidligere i år med fire millioner kroner til formålet.

Lierne Bakeri ble etablert av John Helge Inderdal. Bakeriet har omsatt for opptil 100 millioner i året med Li-Lefsa.