-Trafikken gikk i 90 km/t og det var ganske farlig. Vi satte på nødblinklysene med en gang. Det fikk bilene bak til å sette ned farten. Vi ringte også politiet. Det var en bil som hadde stanset før oss, opplyser Joakim Pettersen.

Han satt på bilen til moren da han fikk øye på bilen som hadde kommet kjørende i feil retning.

Politiet så ikke bilen

- Jeg var kjapp med mobilen og fikk dokumentert det hele, sier Joakim, som legger til at det var en forholdvis ung kvinne og en passasjer i den svarte Audien.

Nord-Trøndelag politidistrikt sendte Twitter-melding om kjøringen i feil fil klokken 14.48. De rykket også ut, men fant ikke bilen.

- Dette er ikke bra, sier operasjonsleder Rune Reinsborg når han får se bildet av Audien på adressa.no.

- Vi så ikke noe til bilen på stedet, og kameraene til Veitrafikksentralen fanget den heller ikke opp. Men vi har nummeret på bilen og må prøve å komme kontakt med føreren for å få brakt på det rene hva som har skjedd her, sier Reinsborg.

Noen timer senere fikk de tak i sjåføren.

Førerkort beslaglagt

Klokken 20.40 melder politiet på Twitter at de har identifisert sjåføren, som er en 26 år gammel kvinne fra Levanger, og avhørt henne.

- Damen har forklart at hun ble distrahert av små barn i baksetet, slik at hun kom over i motgående kjøreretning. Etter å ha blitt blinket til av andre bilister, kom hun seg over i riktig kjørefelt, sier operasjonsleder Rune Reinsborg i Nord-Trøndelag.

Politiet har beslaglagt førerkortet og de oppretter sak på hendelsen.

- Siden det er så alvorlig, er førerkortet beslaglagt, sier Reinsborg.

I feil retning ved Leangen

Det er bare to dager siden adressa.no fikk video av en annen bilist i feil kjøreretning på trafikkert vei.

Se video av episoden til høyre i artikkelen

Denne bilen ble filmet ved Leangen i Trondheim. Sjåføren uttalte etter kjøreturen at han forsøkte å snu så snart han oppdaget hva som hadde skjedd.