Politiet fikk de første meldingene om den aktuelle bilen klokke 01.16. De gikk ut på at en uregistrert bil kjørte frem og tilbake i sentrum, uten lys og mot kjøreretningen. Det skriver Nord-Trøndelag politidistrikt på Twitter.

Et lite kvarter senere påtraff en politipatrulje bilen i Verdal. Mannen bak rattet kjørte da østover på fylkesvei 72, og nektet å stanse for kontroll selv om det ble varslet med blålys.

Fulgte etter i Sverige

Patruljen startet deretter en forfølgelse, og la seg et stykke bak for ikke å presse opp farten.

- Det startet noe uskyldig i Levanger, og så ballet det på seg. Det gikk forholdsvis rolig, men han kjørte i over 100 kilometer i timen på det raskeste, sier operatør Bjørn Haugan i Nord-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Da de passerte grensa til Sverige klokken 02.02, nærmet patruljen seg bilen for å få den til å stanse.

- Vi har tillatelse fra svensk politi til å passere grensa selv om vi er bevæpnet. Dette er i utgangspunktet for å gi bistand til svensk politi.

Ringte selv politiet

Da patruljen ikke lyktes med å stanse bilen, varslet politiet i Östersund at de ville overta. Klokken 03.36 ble sjåføren og bilen funnet av svensk politi.

Sjåføren, en mann i slutten av tenårene fra Sør-Trøndelag, hadde da ringt 112 og sagt at han ikke visste hvor han var. Alkometeret ga utslag da mannen ble testet, og han opplyste selv at han hadde brukt narkotika.

- Han er mistenkt for biltyveri og ruskjøring i både Norge og Sverige. Det vil kanskje bli sendt en henvendelse fra norske politimyndigheter om å få ham sendt til Norge i løpet av morgendagen, sier Haugan.

Tenåringen ble pågrepet og brakt til Åre. Bilen, som var stjålet i Levanger, ble tauet til Verdal.