- Jeg har kontrollert mange biler. Dette er det mest trafikkfarlige jeg har sett, sier inspektør Arild Aalberg hos Statens vegvesen i Nord-Trøndelag.

I går kveld stanset politiet en nærmere 20 år gammel Volvo 940 hvor fjærene foran på bilen var fjernet. De beslagla lappen til føreren umiddelbart.

- Ganske grovt

Bilen ble videre sendt til Statens vegvesen for en teknisk sjekk. Det skulle vise seg at det var mer å utsette på bilen enn manglende fjæring.

- Trafikksikkerhetsmessig kan det egentlig ikke bli mye verre. Det at man bevisst plukker ut fjæring er ganske grovt. Man mister alt av kjøreegenskaper. I tillegg er det satt et lite ratt på bilen, som gjør at blir umulig å rette opp bilen om man skulle miste grepet på veien, sier Aalberg.

- Har ikke skjedd nylig

Videre forteller han at det ikke er mønster på samtlige hjul på bilen, at eksosanlegget lekker, at det er feil på bremsene bak på bilen, at det er brudd i en bremseslange og at batteriet på bilen er løst.

- Hele bilen er i dårlig teknisk stand, sier han.

Aalberg mener at bilen må ha vært i dårlig teknisk stand lenge. Bilen ble EU-godkjent i november i fjor.

- Ser man på mønsterdybde på dekk og eksoslekkasjen er dette noe som tar tid. Når de tekniske ombygningene er utført kan jeg ikke si noe om. Det kan være når som helst, men det bærer ikke preg av at det har skjedd nylig, sier inspektøren.

Han vil nå sende en rapport til politiet i Steinkjer. De vil beslutte videre hva som skjer med saken.

På framhjulene på bilen var fjæringene fjernet. Aalberg påpeker at dette gjør at bilen mister alt av kjøreegenskaper. Foto: Leif Arne Holme
Alle dekkene på bilen er tydelig slitt. Foto: Leif Arne Holme
Rattet på bilen er 28 centimeter i diameter, noe som gjør at det er vanskelig å rette op bilen om føreren mister veigrepet. Foto: Leif Arne Holme