- Denne bilen er det mest trafikkfarlige jeg har sett.

Slik karakteriserte Statens vegvesens inspektør Arild Aalberg den nærmere 20 år gamle bilen av typen Volvo 940 som ble stoppet i Steinkjer onsdag kveld.

Han fikk i oppdrag å sjekke bilens tekniske tilstand av Steinkjers politistasjonssjef Snorre Haugdahl.

- Dette er heldigvis ikke et stort problem her lenger, og er noe som hører fortiden til. De som driver styling av biler opplever vi at er interessert i å gjøre det ordentlig. Slike tilfeller som dette opplever vi nå veldig sjeldent. Det var et større problem på 90-tallet og på starten av 2000-tallet, sier han.

BAKGRUNN: - Det kan egentlig ikke bli mye verre enn dette

Elendig teknisk stand

Etter at Aalberg hadde sjekket bilen i går hadde han avdekket at fjærene på bilen var fjernet, at bilen var påsatt et lite ratt, at bilen var uten mønster på samtlige hjul, at eksosanlegget lekket, at det var brudd i en bremseslange og at batteriet på bilen satt løst.

Han antydet at flere av slitasjene ikke kunne ha skjedd på kort tid, men samtidig ble bilen EU-godkjent i november.

- Trafikksikkerhetsmessig kan det egentlig ikke bli mye verre. Det at man bevisst plukker ut fjæring er ganske grovt, sa han da adressa.no var i kontakt med ham i går.

Følg Adresseavisen på Instagram

Lik adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Twitter

Etterforskes

Haugdahl opplyser at de nå etterforsker saken og at de avventer rapporten Aalberg har utarbeidet.

- Førerkortet er beslaglagt og føreren vil bli avhørt. Det er en jurist som vil ta standpunkt for hva som vil skje videre, sier han.

- Vi sær særdeles alvorlig på saker hvor personer kjører rundt med kjøretøy som rett og slett er trafikkfarlige, legger stasjonssjefen til.

På framhjulene på bilen var fjæringene fjernet. Arild Aalberg i Statens vegvesen påpeker at dette gjør at bilen mister alt av kjøreegenskaper. Foto: Leif Arne Holme