Etter dødsulykken ved Rungstadvatnet 18. november i 2012, fikk Statens vegvesen og Veidekke et forelegg på én million kroner hver i oktober i fjor. De hadde ansvaret for byggeprosjektet ved E6 i Steinkjer, men ingen av dem vedtok forelegget.

Kom med innsigelser

Både statens vegvesen Region Midt og Veidekke Industri AS kom med innsigelser mot grunnlaget for foreleggene, og påtalemyndigheten har etter en ny gjennomgang kommet til at innsigelsene delvis må tas til følge. Det skriver politiet i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Gravemaskinfører Ståle Derås (50) omkom da en gravemaskin raste ut i vannet og ble liggende under vann. Politiet i Nord-Trøndelag har etterforsket saken, og det kom en anmeldelse fra Arbeidstilsynet Midt-Norge rettet mot byggherre Statens Vegvesen Region Midt og entreprenør Veidekke Industri AS.

Lavere bøter

Foreleggene var begrunnet med brudd på flere bestemmelser i arbeidsmiljølovgivningen i forbindelse med planlegging og gjennomføring av prosjektet der ulykken skjedde. De nye foreleggene er på henholdsvis 600 000 til Statens Vegvesen Region Midt og 800 000 kroner til Veidekke Industri AS.

Bøtene er redusert fordi man har funnet ut at det er mindre alvorlige overtredelser som ligger til grunn. Foretakene har fått frist på 4 uker til å ta stilling til om foreleggene vedtas eller ikke.