- Det er jo en bevisst ombygging som helt klart er ulovlig. Når du er over 25 år må du forstå at dette ikke er greit.

Inspektør Steinar Vist er mildt sagt oppgitt etter at Statens vegvesen hadde kontroller i og rundt Stjørdal sentrum i dag, og blant annet avdekket en ombygd BMW.

- Gutta skal tøffe seg

- Det var flere ting med denne bilen. På det ene dekket manglet én hjulbolt, og én var defekt. Det var montert såkalte spacere på hjulfestene, og felgene var bygd ut cirka åtte centimeter på hvert dekk. I tillegg var rattet omtrent 28 centimeter i diameter. Et vanlig ratt er 48 centimeter i diameter. Dermed blir kjøregenskapene enda dårligere. Det er rett og slett dumskap, sier Vist.

- Ser dere dette ofte?

- Av og til skjer det, og det er mest på våren. I forbindelse med dekkskifte til sommerdekk skal gutta bruse med fjæra, og tyr til slike ting. Men det er ikke tøft, bare dumt og farlig, sier Vist.

Overlastgebyr

BMW’en ble avskiltet på stedet, og det er nå opp til politijuristene hva som skjer videre.

Men det var ikke bare en BMW som var ombygd.

- En campingvogn var ombygd til personbilhenger uten at det var godkjent. En mobilkran befant seg på en vei hvor den ikke har lov til å være. Det førte til et gebyr på cirka 23 000 kroner. En lastebilfører hadde overlass som førte til 11 000 kroner i gebyr, sier Vist.

Her er en hjulbolt borte, og en defekt. Foto: Statens vegvesen