Båten med de tre tyskerne om bord var savnet fredag ettermiddag, og et Seaking-helikopter, redningskøyta og en lokal båt ble sendt til stedet.

I 16.25-tiden opplyste politiet i Nord-Trøndelag at mannskapet i Sea King-helikopteret hadde visuell kontakt med de tre i båten.

Etter hvert fikk de hjelp av en lokal sjark som sleper båten med de tre til land.

- Sjarken Jenny har tatt den til slep, og tar den med til land, sier redningsleder Ola Vaage ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge som koordinerte aksjonen.

Vaage sier at situasjonen er under kontroll, og at ingen har blitt skadet.

Slo alarm til utleier

Det var i utgangspunktet to båter som varslet om at de var i problemer. Operasjonsleder Stig Rune Sagen ved Nord-Trøndelag politidistrikt forteller at det dreier seg om utleiebåter.

- Det skal være snakk om 19 fots aluminimumsbåter som ble leid fra en utleier i Hongsand i Roan, sier han.

En av tyskerne slo alarm til utleier og fortalte at de hadde trøbbel ute i havgapet.

Overrasket av været

Inger Lise Eian, driver og eier av Roan sjøcamping og rorbuer, forteller at tyskerne har bodd i den ene rorbua i ei uke.

- Min mann, Bjørn Nordaune, dro ut med sjarken sin. Jeg er glad for at helikopteret kan være over båten mens mannen min kjører ut, sa hun til adressa.no fredag ettermiddag.

Hun forteller at fiskerne ble overrasket av været. Det var stille og fint vær på morgenen, men på ettermiddagen ble det høye bølger.

- De fikk trøbbel utenfor øygruppa Allmenningen hvor de lå og fisket. De høye bølgene gjorde det vanskelig å komme seg til land, sier hun.

- Slapp med skrekken

De fem tyskerne har ikke vært gjester på Roan sjøcamping tidligere, men Eian vet at de har vært i Norge på fisketur før.

Klokka 19.00 forteller hun at tyskerne har kommet inn.

- De var preget av hendelsen, og trolig litt skremt av vær og vind. De slapp heldigvis med skrekken. Jeg er glad for at det hele gikk bra, og at de ble funnet så raskt. En redningskvinne ble heist ned i båten, og hun ble med et stykke inn mot land, forteller Eian.

Tre personer om bord

Politiet meldte først at to båter med tyskere var i nød. Nøyaktig sted er usikkert, men politiet oppga på Twitter at det skal være i nærheten av Hongsand. Hovedredningssentralen i Sør-Norge koordinerer redningsaksjonen.

- Vi vet nå et én båt er savnet, med tre personer om bord, sa redningsleder Jan Lillebø ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til adressa.no ca. klokken 16.14. Dette var før helikopteret fikk kontakt med den savnede båten.

- Den andre båten har kommet til land, med to personer om bord, sier han.

Ifølge politiet i Nord-Trøndelag skal personene i båten som er kommet til land ha vært i kontakt med personene i den andre båten.

Sterk vind ga trøbbel

De skal ha hatt problemer med å komme seg til land på grunn av sterk vind.

Båter i området ble også varslet.

Lillebø fortalte at Hovedredningssentralen sendte Sea King-helikopter som kom til området like etter klokken 16.

Sjarken Jenny dro ut fra Hongsand for å hente båten i havsnød som lå ved øygruppa Allmenningen. Foto: marine traffic skjermdump