Se den siste utviklingen i Hellas nederst i saken!

- Det siste jeg har hørt er at vi har kontroll på alle flyplassene. Men det er et voldsomt rush for å ta ut penger. Rådene er å ta ut nok euro, og da sier det seg selv at det blir mange uttak. Men vi har grei kontroll, sier Rune Kibsgaard Sjøhelle til adressa.no.

Han er kommunikasjonsdirektør i Nordea som er ansvarlig for minibankene på Værnes.

Se video: Grekere i kø foran minibank

- Kan gå tomt

- Kan du garantere at det vil være euro nok til alle på Værnes utover?

- Jeg kan ikke si at det ikke vil gå tomt i noen minibanker for det vil det helt sikkert gjøre. Men om det skjer der eller andre steder kan jeg ikke si noe om. Men jeg har hørt at vi har kapasitet nok, og så er det jo lurt å ta ut euro mer en en halvtime før man reiser, sier han.

Han minner om at kontanter er en fysisk vare, og at disse må fylles opp hvis det blir tomt.

- Men vi har visst om dette en stund så vi har grei kontroll, sier han.

Tomt på Sola

Euro for to millioner kroner er blitt tatt ut siden fredag på Stavanger Lufthavn Sola, og mandag morgen var det tomt. Der har SR-Bank ansvaret. Men ifølge kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø i DNB vil ikke det skje på stedene DNB drifter, som for eksempel Gardermoen.

- Vi har vært forberedt på dette lenge, så vi vil ikke gå tom med det første, sier han.

- Ta ut maks

Rådet han og bankene gir er å ta ut maksbeløp, 9900 kroner, før man reiser.

- Ta ut penger så man har hele oppholdet. Men betal med kort der det er mulig, og spar på kontantene. Usikkerheten er stor i Hellas, og man vet ikke om bankene åpner igjen med det første. I tillegg er det usikkerhet ved bruk av kort ettersom utsalgsstedene ikke er sikre på om de får igjen pengene sine hvis det blir brukt kort, sier Dalsbø.

Fra Værnes går det ikke direktefly til Hellas mandag, men i morgen kveld går ett fly til Korfu.

- Husk forsikring

- Vi får en del spørsmål rundt krisen i Hellas, men samtidig virker det som om folk har fått med seg rådene vi har gitt en stund nå. I tillegg til kontantoppfordring ber vi folk ha en god reiseforsikring. For med den ustabliteten som er nå kan det for eksempel plutselig bli streik eller annet som gjør at du trenger en god forsikring, sier Dalsbø, og ber samtidig folk som nå tar ut masse kontanter om å legge igjen en del av disse i safene på hotellet hvor man bor.