Mandag 29. juni i 15-tida fikk politiet melding om en fallulykke på Sykehuset Levanger.

- Det er en mann i 60-årene som skal ha falt fra en balkong i 2. etasje, sier etterforskningsleder Kjetil Ravlo ved Levanger lensmannskontor.

- Ikke mistanke om noe kriminelt

Ifølge en pressemelding fra Sykehuset Levanger er mannen alvorlig skadd.

Politiet har opprettet en såkalt undersøkelsessak. Det foreligger ikke noen mistanke om at noe kriminelt har skjedd.

- Vi vil avklare omstendighetene rundt hendelsen, og prøve å se om det er noe som kan gjøres for å forebygge lignende hendelser, sier Ravlo.

Politiet har ingen vitner som har sett selve fallet.

Informasjonssjef  Trond G. Skillingstad ved Helse Nord-Trøndelag bekrefter hendelsen.

- Det var en hendelse ved Sykehuset Levanger mandag hvor en pasient har falt fra en balkong på sykehuset, et fall på to etasjer. Ved slike alvorlige hendelser gir vi rutinemessig beskjed til politiet, og melder i fra til Helsetilsynet. Samtidig går vi grundig gjennom saken internt, sier Skillingstad.

- Bruddskader

Pasienten overlevde, men fikk betydelige skader etter fallet.

- Han fikk først behandling ved Sykehuset Levanger og er etterpå overført til St. Olavs Hospital for videre behandling for flere bruddskader, sier Trond G. Skillingstad, og fortsetter:

Pasienten var innlagt ved en annen avdeling i sykehuset, og var til midlertidig somatisk behandling ved medisinsk avdeling. Vi kan ikke uttale oss om mulige årsaker til det som har skjedd, ut over at vi ikke har grunn til å tro at andre enn personen selv var involvert i ulykken. Involverte klinikker jobber fortsatt med gjennomgang av hendelsen, sier Skillingstad.