Etterforskningen av den alvorlige ulykken i Ydsedalen i Verdal i helga fortsatte mandag. Det er gjennomført et første avhør av mannen i 20-årene, mens kvinnen i 20-årene fortsatt ligger på St. Olavs Hospital.

- Kvinnen er nokså hardt skadet, og er ikke blitt avhørt. Tilstanden hennes er stabil, sier etterforskningsleder Kjetil Ravlo ved Verdal lensmannskontor.

Nødetatene rykket ut til ulykken i Ydsedalen klokken 05.35 lørdag morgen. På stedet fant de en personbil som hadde kjørt ut i Nestvoldsvingen.

Ulykkesgruppa undersøker

Én person ble funnet like ved, mens den andre ble funnet et stykke unna bilen. Begge ble fraktet til sykehus med alvorlige skader.

Politiet søkte også etter en mulig tredje person, men Ravlo sier nå at de ikke tror flere var involvert.

- Vi har avhørt mannen, men har ikke fått noe klart svar på hvem som var sjåfør.

Ulykkesgruppa i Statens vegvesen har også gjort undersøkelser i forbindelse med det Ravlo kaller en høyenergiulykke. Det kan ta over en uke før hastighetsberegningene er klare.

Etterlyser vitner

- Det er blitt tatt prøver av begge for å avklare om de har vært ruspåvirket. Blant tingene vi ønsker å finne ut av, er om de ble kastet ut av bilen eller om de kom seg ut selv.

Politiet skal gjennomføre avhør av flere personer som kan sitte på aktuelle opplysninger, men har ikke funnet vitner til selve ulykken.

- Vi håper at noen som kan ha sett hva som skjedde melder seg, sier Ravlo.