Det var TrønderAvisa som mandag kveld meldte at en innbygger i Inderøy kommune varslet Fylkesmannen i Nord-Trøndelag om at all sjøørret var død i Granaelva.

Tirsdag morgen er fiskeforvalter Anton Rikstad hos Fylkesmannen i Nord-Trøndelag på plass i elva, og han kan bare konstatere tragedien.

- Tragisk

- Det er så tragisk. Det er masse død fisk her. Vi vet ikke årsaken enda, men det er mye som tyder på at det er et forurensningsutslipp som har ført til akutt fiskedød, sier Rikstad til adressa.no.

- Vet dere hvor det utslippet kommer fra?

- Vi har noen tanker rundt det, men vi lar politiet ta etterforskningen, sier han.

Han vil politanmelde saken senere i dag.

- Tilbake til start

- Det kommer en krimtekniker fra politiet nå, og litt senere i dag vil vi anmelde saken. Inderøy kommune har brukt masse tid og ressurser på å bygge opp sjøørettbestanden i elva. Det var vellykket, men nå er vi tilbake til start. Det er så tragisk, sier han.

Granaelva renner fra Granavatnet og ned i fjorden ved Muustrøparken på Straumen.

Han opplyser at det var en lignende sak i samme elv for noen år siden. I tillegg kjenner han til at det samme skjedde i Moldelva i Beitstad.

Krimtekniker Morten Selbekk og fiskeforvalter Anton Rikstad hos Fylkesmannen i Nord-Trøndelag sjekker ut den massive døden av sjøørret i Granaelva. Foto: Leif Arne Holme